MAŠINE U VIŠNJIČKOJ RADE I NOĆU I VIKENDOM Obnova frekventne saobraćajnice na Paliluli biće završena i pre roka

S.V.

31. 05. 2023. u 18:24

RADOVI na rekonstrukciji i proširenju Višnjičke ulice u punom su jeku. Iako se tokom jutarnjeg i popodnevnog špica u ovom delu grada stvaraju gužve u saobraćaju, strpljenje žitelja naselja koja ova ulica spaja i te kako će se isplatiti jer će, po završetku projekta koji bi trebalo da budu do kraja godine, protok saobraćaja biti veći, a unaprediće se i kvalitet života onih koji tu stanuju.

МАШИНЕ У ВИШЊИЧКОЈ РАДЕ И НОЋУ И ВИКЕНДОМ Обнова фреквентне саобраћајнице на Палилули биће завршена и пре рока

Foto: Zoran Jovanovic

Iz JKP "Beograd put" najavljuju da će majstori završiti posao i pre zadatog roka. Trenutno, rade na deonici od 1,4 kilometara, a kada obnova i sužavanje razdelnih ostrva budu gotovi, ova frekventna saobraćajnica dobiće dodatnu traku za oba smera, kao i žutu traku za vozila javnog gradskog prevoza.

Foto: Grad Beograd

 

Tokom letnjih meseci, kada je frekvencija saobraćaja najmanja, biće pojačan intenzitet radova.

U skladu sa novom praksom gradskih preduzeća koja je uvedena otkako je po dolasku Aleksandra Šapića na čelo Beograda, putari rade van saobraćajnih špiceva, noću i vikendom.

Foto: Grad Beograd

PLANOVI Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Šapić nedavno je rekao da će sve ovo uticati da rekonstrukcija Višnjičke ulice bude gotova pre planiranog roka.

- Proširićemo Višnjičku ulicu za nekoliko meseci i omogućićemo ljudima koji žive u ovom delu grada da konačno mogu da dišu, u smislu saobraćaja - istakao je prvi čovek prestonice. - Nisam dosad čuo nijednu osobu koja je imala zamerku zato što radimo u ovoj ulici i koja nije pohvalila projekat koji sprovodimo. Gužvi sada ima, ali radimo brže od predviđenih rokova i uradićemo Višnjičku pre vremena. Od momenta kad ova ulica bude obnovljena, život ljudi sa Karaburme, Višnjičke banje, Višnjice i Mirijeva više neće biti isti i mislim da je to jedna od najboljih stvari koje smo uradili.

Sve novo od Bogoslovije do Slanačkog puta

SLEDEĆA faza rekonstrukcije Višnjičke obuhvata rastojanje od Ulice vojvode Micka do raskrsnice sa Ulicom Mije Kovačevića, gde će u posao biti uključena i Elektromreža Srbije, a posao bi trebalo da bude završen do kraja leta. Treća faza je od Mirijevskog bulevara do raskrsnice sa Slanačkim putem, gde se formira trokraka kružna raskrsnica, a dužina poteza koji se radi u ovoj fazi je 420 metara.

Krajem marta, završen je prvi deo proširenja Višnjičke, na delu od Mirijevskog bulevara do puta za Adu Huju i pušten u saobraćaj. Posle toga, radnici i građevinske mašine preselili su se na deonicu od puta za Adu Huju do Diljske ulice, posle čega su došli do ulaza u garažu TC "Big fešn", a sada završavaju deonicu do Ulice vojvode Micka Krstića.

Putari u još 100 ulica

OSIM Višnjičke, u Beogradu će ove godine biti urađeno preko 100 ulica.

- Mislim da se vidi koliko se radi u Beogradu. Počinjemo nove radove, trudimo se da radimo maksimalno efikasno. Probijanje rokova do sada nismo imali, ulice smo završavali u predviđenom roku. Prošle jeseni smo ih uradili više od 40, a u ovoj godini ćemo uraditi više od 100 ulica. Francusku ulicu smo završili u rekordnom roku, počinjemo radove na Bulevaru Zorana Đinđića - najavio je prvi čovek prestonice.

Razvoj infrastrukture u ovom delu grada, otvaranje mnogobrojnih prodavnica i povećanje broja stanovnika doveli su do toga da su kapaciteti koje je Višnjička ulica do tad imala odavno premašeni. Dve trake u oba smera za veliki broj vozila, kao i mnogo linija javnog prevoza nisu bile dovoljne što je rezultovalo svakodnevnim saobraćajnim gužvama, godinama unazad, te je zato hitna rekonstrukcija Višnjičke bila neophodna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a