DEVET MESECI DO DIPLOME: Studentski centar "Beograd" organizuje besplatnu obuku za kuvare

B.B.

06. 09. 2023. u 12:57

STUDENTSKI centar "Beograd" raspisao je konkurs za upis nove generacije besplatne - "Obuka za kuvara" , a prijavljivanje kandidata traje do 20. septembra. Inače prva generacija kuvara je završila obuke i uručeni su im sertifikati.

ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ДО ДИПЛОМЕ: Студентски центар Београд организује бесплатну обуку за куваре

Foto: Studentski centar

Cilj obuke, koja traje devet meseci,  je osposobljavanje za pripremu, serviranje i dekorisanje jela, kao i podizanje stručnosti, kompetentnosti i produktivnosti za rad u ugostiteljskim objektima.


Praktičnu nastavu će imati u restoranima masovne ishrane, koji su opremljeni najsavremenijom restoranskom opremom i raspolažu kapacitetom od 25.000 obroka dnevno kao i u eminentnim a la carte restoranima i hotelima. Na kurs se mogu prijaviti lica starija od 18 godina i minimum završenu osnovnu školu, a broj polaznika obuke je ograničen na 30 kandidata.

Program  obuke je podeljen u dva dela -teorijski sa 165 časova u učionicama Ustanove i praktični sa fondom od 928 časova u restoranima masovne ishrane, a la carte restoranima i hotelima

NAJBOLjA

Najbolji kuvar prve genracije je Mirjana Ilić, majka troje dece iz Ovče.

U dodatku diplomi piše da je pokazala izuzetnu ljubav prema kubvarstvu, spretnost i kreaivnost u kuhinji, dobar odnos sa kolegama.

Program obezbeđuje polaznicima da se u realnim uslovima upoznaju sa vrstama kuhinja i jela, karakteristikama namirnica i začina, steknu znanja i veštine korišćenja odgovarajuće opreme, sredstava i pribora za rad, načina pripreme hrane, poznavanje vrsta mesa, voća i povrća i načina njihove obrade, znanja i veštine u oblasti zaštite i čuvanja hrane i održavanje higijene, kao i poznavanje i primena HACCPstandarda.

Tokom obuke obezbeđen im je topli obrok, oprema za rad i učenje, sanitarna knjižica,nadoknada za prevoz i određena nadoknada za rad u praktičnom delu nastave, kao i smeštaj i hrana za pet polaznika sa mestom prebivališta koje ne pripada Beogradu i široj teritoriji grada.

Po završetku kursa polaznici dobiojaju sertifikat stručne osposobljenosti ѕa kuvara koji iѕdaje Studenstki centar "Beograd", priznat od strane države i izjednačen sa trećim stepenom stručne spreme (srednja škola), prema Zakonu o Nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije. Za najbolje polaznike biće obezbeđeno zaposlenje


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima