DANI EVROPSKE BAŠTINE 2023. NA VOŽDOVCU

Promo

07. 09. 2023. u 15:30

DRAGI Voždovčani, i ove godine, tradicionalno, vaša Opština Voždovac organizuje manifestaciju „Dani evropske baštine“. Tema ovogodišnje manifestacije je „Živo nasleđe“.

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2023. НА ВОЖДОВЦУ

Foto: Opština Voždovac

Opština Voždovac poziva sve sugrađane da prisustvuju događajima i tako na lepši način saznaju mnoge pojedinosti o svom kraju, slavnim ličnostima, kao i značajnim mestima.

Program sadrži:

16. SEPTEBAR 11.00 IZLET NA AVALU Mesto okupljanja: 10.00 časova ispred Opštine Voždovac. Kontakt za prijavu: info@vozdovac.rs 

Napomena: Organizovan autobuski prevoz - prijava obavezna. Obilazak obuhvata posetu Avalskog tornja, koji je ponos svih Beograđana, crkve–brvnare posvećene Svetom despotu Stefanu Lazareviću i muzeja u okviru crkvene porte sa postavkom istorijata srednjovekovnog grada Žrnova, spomenika Neznanom junaku, Mitrovićevog doma - najstarijeg sačuvanog planinarskog doma koji predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture i nastup KUD-a „Avalski cvet“ ispod tornja.

17. SEPTEBAR 11.00 OBILAZAK MUZEJA KNjIGE I PUTOVANjA I MUZEJA SRPSKE KNjIŽEVNOSTI ,,ADLIGAT“ Mesto okupljanja: 10.30 časova ispred Opštine Voždovac. Kontakt za prijavu: info@vozdovac.rs

Napomena: Organizovan autobuski prevoz – prijava obavezna. Poseta Muzeju knjige i putovanja i srpske književnosti Udruženja „ADLIGAT“. Na više od hiljadu kvadratnih metara nalazi se 12 prostorija u kojima su izložene knjige, legati, slike i zbirke. U ovom jedinstvenom muzeju predstavljene su sve zemlje i kulture sveta putem njihovih knjiga.

Foto: Opština Voždovac

23. SEPTEMBAR 11.00 OBILAZAK MUZEJA BANjIČKOG LOGORA I RODNE KUĆE VOJVODE STEPE STEPANOVIĆA Mesto okupljanja: 10.00 časova ispred Opštine Voždovac. Kontakt za prijavu: info@vozdovac.rs

Napomena: Organizovan autobuski prevoz – prijava obavezna. Poseta muzejskoj postavci koja čuva uspomenu na zatočenike i žrtve Banjičkog koncentracionog logora iz Drugog svetskog rata. Obilazak rodne kuće vojvode Stepe Stepanovića u kojoj je on rođen 1856. godine obuhvata pregled stalne postavke o vojničkoj karijeri i obilazak prostorija kompleksa, kao i kraće upoznavanje sa najznačajnijim vojničkim i životnim aspektima njegovog života.

24. SEPTEMBAR 11.00 POSETA BAJFORDOVOJ ŠUMI Mesto: Bajfordova šuma Napomena: Prevoz nije organizovan, kapacitet nije ograničen. Banjička šuma, kako se drugačije zove, jeste spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje treće kategorije, sa velikom biološkom vrednošću. Stanište je za oko 70 vrsta ptica stanarica i selica. Obilazak šume biće organizovan uz stručno vođenje zaposlenih u JKP „Zelenilo Beograd“. Polazna tačka obilaska šume je kod objekta JKP „Zelenilo Beograd“, pored parkinga, prekoputa bazena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima