U REPIŠKOJ BEZ STUBIĆA: Stanari žarkovačke ulice održali sastanak sa predsednikom opštine Čukarica

Š.Marović

22. 11. 2023. u 16:55

PREDSTAVNICI stanara Repiške 50 zbog uzrpiranja parking prostra od vlasnika i zakupaca lokala u Trgovačkoj održali su sastanak sa predsednikom opštine Čukarica Srđanom Kolarićem, gde je strogo precizirano da javnu površinu mogu svi podjednako koristiti.

У РЕПИШКОЈ БЕЗ СТУБИЋА: Станари жарковачке улице одржали састанак са председником општине Чукарица

Privatna arhiva

Kako ističu za "Novosti", ukoliko bi se desilo ponovno uzurpiranje prostora i pokušaj postavljanja stubića ili žardinjera, treba odmah pozvati Bele i inspekciju.

Naš list prvi je izvestio o ovom problemu sa kojim se stanari Repiške ulice u Žarkovu suočavaju od leta, a nedovoljan broj parking mesta pravio je dodatni problem. Zakupci i vlasnici lokala na parking mesta nekoliko puta su postavljali žardinjere, da bi početkom prošle nedelje krenuli da ugrađuju i stubiće.

- Razgovor sa predsednikom Kolarićem bio je konstruktivan, mi smo izneli svoj problem i sa čime se suočavamo već nekoliko meseci - ističu stanari. - Zajedno smo zaključili da površina ispred zgrada u Repiškoj mora ostati javna i zajednička, kao i da se na svaki novi pokušaj uzurpacije, ukoliko ga bude, odmah pozovu Beli i opštinksa inspekcija. Predsednik nas je maksimalno podržao, a nadamo se da sličnih ispada ljudi iz Trgovačke ulice neće biti.

Za postavljanje lanaca, žardinjera ili stubića opštinske komunalne inspekcije dobijaju često prijave od građana, a kazne za ove "ispade" idu i do 150.000 dinara.

REŠENjE O SKLANjANjU

KAKO su ranije istakli iz inspekcije, ako su stubići postavljeni na javnoj površini, inspektor piše zapisnik i donosi rešenje o sklanjanju. Ukoliko su na parceli u vlasništvu zgrade, skupština stanara sa upravnikom može da donese odluku o postavljanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije