PRAZNIK POSVEĆEN OCU SRPSKE DUHOVNOSTI: Šapić čestitao Savindan svim učenicima i prosvetnim radnicima (FOTO)

Novosti online

27. 01. 2024. u 13:13

PREDSEDNIK privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić posetio je danas povodom školske slave – Svetog Save Osnovnu školu „Momčilo Živojinović” u Mladenovcu i tom prilikom uputio iskrene čestitke svim predškolcima, đacima, vaspitačima, nastavnicima i profesorima.

ПРАЗНИК ПОСВЕЋЕН ОЦУ СРПСКЕ ДУХОВНОСТИ: Шапић честитао Савиндан свим ученицима и просветним радницима (ФОТО)

Foto: Grad Beograd

Obraćajući se prisutnima on je istakao da je danas praznik posvećen ocu srpske duhovnosti, kulture, osnivaču srpske crkve i prosvetitelju

Prema njegovim rečima Sveti Sava nam je ostavio mnogo toga važnog, sva njegova dela kao duhovnika i poglavara Srpske pravoslavne crkve, zakonodavca, pisca i književnika, narodnog učitelja i prosvetitelja, zadužbinara i graditelja.

Foto: Grad Beograd

Šapić je naglasio da zato želi da osobine koje su Svetog Savu krasile, mudrost, darovitost, produhovljenost i maštovitost, krase generacije naših  đaka i studenata. Prosvetnim radnicima, koji obavljaju jedan od najodgovornijih poslova u društvu, poželeo je da nastave da posvećenošću i ljubavlju prema svom poslu izvode decu na pravi put, put koji nam je pre toliko vekova pokazao naš veliki prosvetitelj Sveti Sava.

BONUS VIDEO: DVE TUŽNE GODINE BEZ KSENIJE: Predsednik Vučić sa decom Danilom i Milicom na pomenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)