POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNJU DEPOA: Saradnja JKP "Beogradski metro i voz" i kineske kompanije

S.V.

08. 03. 2024. u 14:00

DVA važna ugovora za izgradnju depoa na Makiškom polju, koji je sastavni deo prve linije prestoničkog metroa potpisana su u preduzeću JKP "Beogradski metro i voz".

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ ДЕПОА: Сарадња ЈКП Београдски метро и воз и кинеске компаније

privatna arhiva

Reč je o Interfejs protokolu kojim se, kako je rečeno, definišu međusobni odnosi između "Power China" koja će izvoditi građevinske radove i "Alstoma" koji će obezbediti isporuku i ugradnju vozova, signalno - telekomunikacionih sistema i koloseka.

Potpisali su ga sekretar Sekretarijata za javni prevoz Grada Beograda Radovan Kremić, direktor JKP "Beogradski metro i voz Andreja Mladenović" kao naručioci, direktor francuske kompanije "Alstom" za Srbiju Miodrag Jelisavčić, kao konsultant i Jang Fan ispred kineske kompanije "Power China", koja je izvođač radova.

Drugim dokumentom, ugovorom o pružanju usluga, "Alstom" obezbeđuje ulazne podatke i podršku izvođaču građevinskih radova na depou Makiš, kompaniji "Power China", a kroz ovaj ugovor Alstom će pripremiti i dokumentaciju u vezi metro sistema kao celine, koja će biti od značaja najpre za izgradnju depoa, a zatim i za izgradnju cele prve linije metroa.

- Interfejs protokol je pored memoranduma, koji smo ranije zajednio potpisali, prvi dokument kojim ćemo podeliti poslove i odgovornosti u izgradnji depoa i cele linije. Ovo je godina kada ćemo verovatno potpisati istorijski ugovor o izgradnji metroa i na taj način započeti ono što se više od pola veka sanjalo u našem glavnom gradu - rekao je Mladenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)