SVE SPREMNO ZA KARNEVAL: Tradicionalna manifestacija 7. aprila u Rakovici (FOTO)

A. Z. K.

27. 03. 2024. u 16:20

RAKOVIČKE ulice 7. aprila biće obojene šarenim kostimima, i ispunjene pesmom, osmesima i grajom, jer će tada biti organizovan karneval.

СВЕ СПРЕМНО ЗА КАРНЕВАЛ:  Традиционална манифестација 7. априла у Раковици (ФОТО)

GO Rakovica

Jedna od omiljenih manifestacija Beograđana biće organizovana 12. put na Vidikovcu, a posetioce i ove godine očekuje bogat program.

Kako su saopštili u Opštini, karnevalski defile biće organizovan u Ulici patrijarha Joanikija, u dužini od 800 metara. Na ovoj ruti biće postavljene tri bine, gde će karnevalske grupe pokazati svoje koreografije i predstaviti se ljubiteljima ove vesele manifestacije.

Dve godine pauze

TRADICIONALNI Rakovički karneval nije održan 2020. i 2021. godine zbog pandemije. Pre dve godine vratio se na velika vrata, a Beograđani su ga dočekali sa oduševljenjem. Nakon pauze, ni kiša koja je padala tokom manifestacije održane 2022. godine nije uspela da pokvari raspoloženje učesnika i gostiju.

- Karneval se tradicionalno sastoji od Dečje povorke i Međunarodnog karnevala - podsećaju u GO Rakovica. - Očekujemo da će karnevalskom trasom prodefilovati veliki broj grupa iz zemlje i inostranstva. I ove godine naši gosti će biti članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova. Žiri će izabrati najbolje grupe iz rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola koje će predstavljati Rakovički karneval na karnevalima u zemlji i inostranstvu.

GO Rakovica

 

Prošle godine na ovoj manifestaciji učestvovalo je 40 grupa sa oko 3.000 učesnika. Osim mališana iz rakovičkih vrtića, osmoletki i srednjih škola, učestvovale su i grupe iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, BiH i Italije. Mališani su prošle godine Ulicom patrijarha Joanikija prošetali kao saobraćajni znaci, slatkiši, sladoledi, ribe, morske zvezde.... Đaci iz Osnovne škole "14. oktobar" odabrani su da Rakovicu predstavljaju na karnevalima u zemlji i inostranstvu. Đaci ove škole dobili su dve nagrade, za najbolji kostim i performans i za najbolju koreografiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!