RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara

B.B.

19. 04. 2024. u 13:28 >> 13:28

POTEZ rukovodstva OŠ "Braća Jerković" u Železniku mogao bi se kvalifikovati za Riplijevu rubriku "Verovali ili ne".

РОДИТЕЉИ ОСМАКА ИЗ ЖЕЛЕЗНИКА У ШОКУ: Сазнали пред пут да им деца иду на екскурзију - дестинација Тара

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Roditelji malih maturanta bili su više nego zbunjeni kada im je u utorak uveče, 16. aprila, na roditeljskom sastanku saopšteno da će deca ići na ekskurziju u ponedeljak 22. aprila! Destinacija je Tara, tri dana i dve noći, cena 29.300 dinara. Do srede u 14.00 morali su da potvrde da li će njihovo dete ići. Prva rata se mora platiti sledeće nedelje, druga u maju.

Roditelji koji su se obratili našoj redakciji nisu krili ogorčenost zbog poteza škole. Kažu da prethodnih meseci niko nije pominjao ekskurziju.

- Da li se neko u školi zapitao kako će pojedini roditelji skupiti novac da plate putovanje, da spreme dete. Potrebno je i lekarsko uverenje da su deca zdrava, treba zakazati kod lekara, gužve su velike - ogorčena je jedna majka. - Da ne bi dete bilo izuzetak, jer se radi o maturskoj ekkurziji, roditelji će se snaći. Ali ovo je zaista bezobrazluk. O ceni da i ne govorim. Sramota! Zašto nisu išli na početku školske godine na ekskurziju? Na Tari će sledeće nedelje temperatura biti u minusu.

Na pitanja koja smo mejlom uputili školi, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor. Ostalo je nejasno zašto su roditelji dovedeni pred svršeni čin i o putovanju obavešteni pet dana pred polazak. Kako smo saznali u drugim školama, postoji obaveza da se do 15. septembra nadležnom Ministartvu preda plan godišnjih aktivnosti koji bi trebalo da sadrži i plan ekskurzija. Većina osmoletki je putovanja učenika osmog razreda organizovala neposredno posle početka školske godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)