HALA PINKI U NOVOM RUHU: Raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju zemunskog objekta

Š.Marović

29. 05. 2024. u 16:31

REKONSTRUKCIJA Sportskog centra "Pinki" u Zemunu uskoro će početi, pošto je Grad raspisao tender za izradu tehničke dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju objekta. Vrednost posla procenjena je na 68 miliona dinara, a rok za prijavu na tender je 3. jul.

ХАЛА ПИНКИ У НОВОМ РУХУ: Расписан тендер за израду техничке документације за доградњу и реконструкцију земунског објекта

Foto: N. Skenderija

Tehnička dokumentacija obuhvata idejno rešenje sa pribavljanjem lokacijskih uslova, idejni projekat sa studijom opravdanosti sa pribavljanjem pozitivnog mišljenja revizione komisije Ministarstva građevinarstva, projekat za građevinsku dozvolu sa pribavljanjem građevinske dozvole, projekat za izvođenje sa pribavljanjem saglasnosti MUP. protivpožarne policije.

Prilikom projektovanja treba razmotriti mogućnost da se zadovolje standardi za održavanje različitih zvaničnih međunarodnih sportskih takmičenja u košarci, odbojci, rukometu, vaterpolu, uz konsultacije sa Sekretarijatom za sport.

Takođe, potrebno je isprojektovati multifukcionalne prostorije koje bi omogućile nesmetano istovremeno obavljanje različitih aktivnosti. U skladu sa Elaboratom o stanju krovne konstrukcije, potrebno je predvideti potpuno novi krov, jer je stari u izuzetno lošem stanju.

Istovremeno, fasadne otvore obraditi novom stolarijom i zastakliti tako da spoljna stakla budu niskoemisiona. Tu je i zamena dva postojeća putničko-teretna lifta novim i ugradnja još jednog.

NIS većinski vlasnik

OPŠTINSKA vlast, koja je vodila Zemun sredinom 2000. godina donela je odluku da transformiše "Dom Pinki" u javno preduzeće "Pinki - Zemun". Ono je od tada do 2021. poslovalo kao akcionarsko društvo "KSC Pinki - Zemun", a većinski paket akcija (49 odsto) prodat je Naftnoj industriji Srbije.

Kulturno sportski centar Pinki, inače, sagrađen je 1974. godine. Ukupno ima šest spratova i bruto površinu oko 19.290 kvadrata. Zemunska hala vratila se pod okrilje Grada 2021. godine, a prošle godine je opština u Sekretarijatu za investicije pokrenula inicijativu da se rekonstruiše. Pinki je bio jedini sportski centar u prestonici koji se nije finansirao sredstvima iz budžeta.

Objekat sadrži tri funkcionalne celine, prva je centralna sportska sala. Drugu celinu čine manje sale, komunikacije, poslovni prostori, a treću zatvoreni bazen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu