OD SITNOG VEZA DO AKCIJE U PRIRODI: Dečji kulturni centar Beograda organizuje bogat program tokom raspusta

A. Z. K.

20. 06. 2024. u 16:22

ŠKOLARCI koji letnji raspust budu provodili u Beogradu biće u prilici da uživaju u besplatnim programima i radionicama koje organizuje Dečji kulturni centar.

ОД СИТНОГ ВЕЗА ДО АКЦИЈЕ У ПРИРОДИ: Дечји културни центар Београда организује богат програм током распуста

foto Promo

Deca i mladi moći će da se oprobaju u baletu, slikarstvu i primenjenoj umetnosti, glumi, nauče da prave animirani film ili izuče neki od starih zanata. Programi su već počeli i trajaće do kraja avgusta.

Većina radionica biće organizovana u Dečjem kulturnom centru, već sutra će mališani uživati u Ateljeu za likovnu umetnost. U ponedeljak 24. juna od 10.00 do podneva deca će moći da se upoznaju sa animiranim filmom. Oni koji dođu učiće da prave taumatrop, tačnije optičku igračku koja je značajna po tome što je preteča prvih formi animiranog filma.

Prijave obavezne

NA zvaničnom sajtu Dečjeg kulturnog centra roditelji i deca mogu da pronađu program i plan kada će biti organizovane radionice. Obavezno je prijavljivanje dece za učestvovanje u programima, a roditelji to mogu obaviti pozivom na broj telefona 3242-011, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova. 

- Tokom jula deca će moći da učestvuju u radionicama "Šta se to krije iza pozorišnih kulisa?" i da u Ateljeu za primenjenu umetnost kreiraju magični svet pozorišne scene i probaju da ožive scenografiju iz mašte - kaže direktor DKCB Dragan Marić. - U istom ateljeu stariji osnovci i srednjoškolci imaće priliku da se upoznaju sa tehnikom linoreza, bakropisa i akvatinte, i da izrade i odštampaju sopstvenu grafiku, čestitku i ekslibris. U planu su i radionice tradicionalnog veza i čvorovanja tehnikom makrame, a sve je inspirisano kulturnom baštinom. Deca će imati mogućnost da nauče osnovne bodove veza i da izrade sitan vez prilagođen uzrastu, koji se može iskoristiti kao aplikacija ili dekoracija, kao i da naprave autentičnu narukvicu ili mali ukrasni predmet u makrame tehnici.

Osim programa u kojima mališani pokazuju kreativnost, biće organizovana i "Ekološka istraživačka akcija" koja će se odvijati na Velikom ratnom ostrvu. U planu je da se učesnici upoznaju sa prirodnom oazom u gradu koja ima istorijski, strateški i prirodni značaj za prestonicu. Ideja je i da školarci nauče da naprave herbarijum, prepariraju insekte, posete mrestilište riba galijaši, nauče nešto više o ptičjim vrstama, gmizavcima i sisarima koji žive na ostrvu. U planu je i pravljenje eko-instalacije "Gnezdo orla belorepana".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?