DIM SA SMETLIŠTA NADOMAK CENTRA: Zbog šuta i smeća ispod Pančevačkog mosta ugroženo zdravlje Beograđana

A. Z. K.

01. 07. 2024. u 19:45

GODINAMA je divlje smetlište ispod Pančevačkog mosta trn u oku Beograđanima.

ДИМ СА СМЕТЛИШТА НАДОМАК ЦЕНТРА: Због шута и смећа испод Панчевачког моста угрожено здравље Београђана

Foto: Printskrin Instagram/moj_beo_grad

Ovih dana, na visokim temperaturama, odavde se vije i dim, što zapravo nije retkost. Naravno, najviše smeta i neprijatnoo miriše leti. Ipak, neodgovorni građani ne odustaju i svakodnevno ovde odlažu velike količine otpada. Bez obzira na to što je često i organizovano čišćena, ova deponija nedaleko od centra grada, ne prestaje "da radi".

Ekipe JKP "Gradska čistoća" bezbroj puta je bila angažovana da sanira ruglo u Ulici Vuka Vrčevića, ali se bahati i neodgovorni građani iznova vraćaju.

GO Palilula

 

- Dim i neprijatan miris u blizini Pančevačkog mosta postali su svakodnevna pojava - kaže za "Novosti" sugrađanka iz Borče, koja svakodnevno prolazi ovim pravcem. - Dim se odavde širi u bilo koje doba dana, a količine đubreta su svakim danom sve veće. Uz jedan deo ulice postavljena je ograda kako bi se sprečilo odlaganje otpada uz saobraćajnicu. Međutim, deponija je sada sve veća na drugoj strani ulice prekoputa firme koja se baš tu nalazi. Viđala sam komunalnu miliciju kako dežura na tim mestima gde se odlaže otpad, možda bi njihovo konstantno prisustvo i pisanje kazni imalo nekog efekta.

Iako je opština Palilula, na čijoj se teritoriji nalazi ova deponija, više puta angažovala ekipe "Čistoće", to je rešavalo problem samo na nekoliko dana, jer bi slika ubrzo bila ista kao i pre čišćenja. Skoro sve prestoničke opštine imaju isti problem za divljim deponijama, ali Ulica Vuka Vrčevića je u blizini centra, a i reke.

Problem i u Obrenovcu

ODLAGANjE otpada tamo gde mu nije mesto problem je na celoj teritoriji Beograda. Tako je ovo sve češća slika i u okolini Obrenovca, a ekipe "Čistoće" u Boljevcima su jednu lokaciju čistile 20 puta. Sličnih problema bilo je u mesnim zajednicama Mala Moštanica i Ušće. I čelnici ove opštine smatraju da bi video-nadzor pomogao u borbi sa neodgovornim građanima.

 

Za saniranje problema ispod Pančevačkog mosta neophodna je koordinacija svih gradskih službi što dodatno otežava održavanje higijene na ovom mestu. Jedno od rešenja koje je razmatrano je i postavljanje video-nadzora u ovom delu, ali su izgleda drugi problemi u gradu nadjačali sanaciju ove deponije.

Poznato je i da gradske opštine od Sekretarijata za inspekcijske poslove dobijaju određenu sumu novca koja služi rešavanje ovakvih problema. U Go Palilula kažu da to nije dovoljno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!