VODOVOD OD BLOKA 61 DO ZEMUN POLJA: Gradski menadžer Miroslav Čučković o velikim projektima u prestonici

S.V.

21. 07. 2024. u 23:00

KADA je formirana nova Vlada, dogovor gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i premijera Miloša Vučevića bio je da se formira radno telo koje će da koordinira rad svih ministarstava, odnosno gradilišta koja su na teritoriji Beograda, kako bi svi projekti bili završeni na vreme. Na to je podsetio gradski menadžer Miroslav Čučković gostujući na TV Hepi i dodao da se, osim "Ekspa", radi na mnogo lokacija u prestonici.

ВОДОВОД ОД БЛОКА 61 ДО ЗЕМУН ПОЉА: Градски менаџер Мирослав Чучковић о великим пројектима у престоници

FOTO: Arhiva novosti

Prema njegovim rečima, gradi se vodovodna mreža od Bloka 61 do Zemun Polja dužine osam i po kilometara, te da se do tog područja mora dovesti i kanalizacija. Takođe, pravi se i velika, moderna toplana koja će imati sistem hlađenja i grejanja.

- U narednom periodu očekujemo završetak javne nabavke za Bulevar patrijarha Pavla i okončanje tendera za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava - kaže gradski menadžer. - Radi se i na pristupnim saobraćajnicama oko glavne autobuske stanice u novobeogradskom Bloku 42, a sve će biti završeno u predviđenom roku.

FOTO: Arhiva novosti

Gradski menadžer Miroslav Čučković

On je podsetio da dnevno na BAS dođe oko 20.000 putnika, koji idu na neki od 1.200 polazaka u domaćem i više od 700 u međunarodnom saobraćaju.

Govoreći o ostalim gradskim projektima, Čučković ističe gradnju nove tržnice u Obrenovcu i rekonstrukciju Kalenić pijace na Vračaru koja bi trebalo da počne sledeće godine.

- U Obrenovcu to znači uređenje kompletnog centra grada, jer je nova pijaca na velikom platou koji spaja tri ulice. Napravili smo podzemnu garažu na kojoj će biti 45 lokala i pijaca, a ceo kompleks prostiraće se na 10.000 kvadrata. Tu će se prodavati sve, od kora za pitu, makarona, rezanaca, mesa, biće moderna mlečna hala, cvećara i sve ono što treba da ima savremena pijaca.

Što se tiče Kalenić pijace, mislim da je došlo vreme da i taj prostor u strogom centru Vračara bude ukras, a ne nešto čega ćemo se stideti. Kalenić pijaca je, u odnosu na ostale tržnice u gradu, godinama "trpela" i čekala na obnovu - zaključio je Čučković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)