OBRENOVAČKO LETO: Koncerti, predstave, slikarske kolonije...

B.B.

10. 08. 2024. u 16:31

U okviru tradicionalne manifestacije "Obrenovačko leto" tokom avgusta biće organizovani različiti kulturni programi.

ОБРЕНОВАЧКО ЛЕТО: Концерти, представе, сликарске колоније...

Foto N. FiFić

Prema rečima Zorana Ćorlomanovića, koordinator za organizaciju tradicionalnih manifestacija, ovog vikenda je počela likovna kolonija koja će trajati do 15. avgusta koja će, kao i prethodnih godina u Arboretumu okupiti veliki broj akademskih slikara.

- Važno je da, tokom trajanje Likovne kolonije, posetimo naše umetnike, pružimo im podršku i upoznamo njihov rad - naveo je Ćorlomanović.

Svečanim defileom gradskim ulicama za sutra u 19 časova je zakazan početak Međunarodnih susreta folklora.

- Koncert će se održati na trgu u 20 sati, a drugi je planiran za 13. avgust u isto vreme - naveo je Ćorlomanović. - Imaćemo goste iz Bolivije, Kube, Bugarske, Republike Srpske. Nastupiće i naša kulturno-umetnička društva, pevačke grupe, frulaši. Reč je o bogatom kulturnom programu, koji će zainteresovati naše sugrađane.

On je najavio i programe koji će se održati na letnjoj sceni kod obrenovačke banje.

- U četvrtak, 15. avgusta u okviru Paleških vragolija glumci Obrenovačkog pozorišta recitovaće i pevati. Tamburaški orkestar na ovoj sceni nastupiće 28. avgusta - naveo je Ćorlomanović.

Bogat kulturni program biće organizovan i u mesnim zajednicama opštine Obrenovac. Kulturna manifestacija "Obrenovačko leto" biće zatvorena nastupom crkvenog hora Sveti Joakim i Ana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE KARIJEV SIN? Osvajao medalje sa reprezentacijom Nemačke, oženio lepoticu (FOTO)