NA ČASOVIMA MUZIKE BIĆE 54 OSNOVCA: U Ostružnici od septembra radiće odeljenje MŠ "Josif Marinković"

S.V.

13. 08. 2024. u 16:00

OD septembra, deca iz Ostružnice imaće priliku da steknu muzičko obrazovanje i pokažu svoj talenat u izdvojenom odeljenju Muzičke škole "Josif Marinković", koje će biti otvoreno u ovom čukaričkom naselju. To je bila inicijativa Udruženja građana Ostružnica, koju je podržala Opština Čukarica kako bi se omogućili bolji uslovi u obrazovanju dece i omladine.

НА ЧАСОВИМА МУЗИКЕ БИЋЕ 54 ОСНОВЦА: У Остружници од септембра радиће одељење МШ Јосиф Маринковић

GO ČUKARICA

U sali GO Čukarica juče je potpisan ugovor o davanju na korišćenje prostora Doma kulture "Ostružnica" za grupnu i individualnu nastavu u svrhu rada izdvojenog odeljenja MŠ "Josif Marinković". Ugovor su potpisali predsednik Opštine Nikola Aritonović i direktor Muzičke škole "Josif Marinković" Milan Vukajlović.

- Zahvaljujem se Udruženju građana "Ostružnica" koje nam je ukazalo da postoji potreba i želja mališana iz Ostružnice za otvaranje izdvojenog odeljenja muzičke škole u ovom naselju - poručio je Aritonović. - Svesni činjenice da su roditelji morali da vode svoju talentovanu decu u okolna mesta kako bi pohađala muzičku školu, odlučili smo se da im izađemo u susret i omogućimo njihovim mališanima da muzičko obrazovanje bude dostupno u mestu u kojem žive.

Maksim prvi nastupio
 

U kulturno-umetničkom programu nastupio je Maksim Stanković, koji će od septembra pohađati drugi razred izdvojenog odeljenja Muzičke škole "Josif Marinković", a koji je učenik trećeg razreda OŠ "Karađorđe" u Ostružnici.

Direktor Muzičke škole "Josif Marinković" Milan Vukajlović je istakao da je ova ustanova najstarija državna u Beogradu, osnovana 1947. godine.

- U izdvojenom odeljenju, uz klavirski odsek, gitarski, harmoniku, violinu, violu i flautu, biće i nastava solfeđa. Raduje me činjenica da će od septembra 54 dece iz Ostružnice imati priliku da osnovno muzičko obrazovanje stiču u svom mestu - istakao je Milan Vukajlović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U NEVERICI: Evo šta je uradio Srbin koga je Fudbalski savez Rusije angažovao za važan posao