OD SLIKANJA DO IGRE I GLUME: Obrenovčane očekuje bogat kulturno - umetnički program u avgustu

S.V.

13. 08. 2024. u 17:00

U OKVIRU tradicionalne manifestacije "Obrenovačko leto" tokom avgusta biće organizovani različiti kulturni programi. Likovna kolonija u Arboretumu počela je prošle nedelje i trajaće do četvrtka, a okupiće mnogo akademskih slikara.

ОД СЛИКАЊА ДО ИГРЕ И ГЛУМЕ: Обреновчане очекује богат културно - уметнички програм у августу

GO OBRENOVAC

Prema rečima koordinatora manifestacije "Obrenovačko leto" Zorana Ćorlomanovića, bilo bi lepo da građani tokom trajanja Likovne kolonije posete umetnike, podrže umetnike i upoznaju njihov rad. Takođe, počeli su i međunarodni susreti folklora u Obrenovcu.

Posetili manastir

Ovog leta Kancelarija za mlade realizovaće deset letnjih radionica, a "Ulicama Obrenovca" jedna je od radionica na kojoj deca imaju priliku da bolje upoznaju svoj grad, njegovu kulturu i istoriju. U okviru ove radionice, polaznici su posetili manastir Svetog Hristofora u Mislođinu, gde ih je dočekala igumanija manastira mati Justina, koja je prisutne upoznala sa istorijom ove svetinje, ali je govorila i o monaškom životu i svetitelju kome je manastir posvećen

- Imamo goste iz Bolivije, Kube, Bugarske, Republike Srpske, takođe nastupiće i naša kulturno-umetnička društva, pevačke grupe, frulaši. Pripremili smo bogat kulturni program koji će zainteresovati naše sugrađane - rekao je Ćorlomanović

Na letnjoj sceni kod Obrenovačke banje u četvrtak, u okviru "Paleških vragolija" glumci lokalnog pozorišta spremili su pesme i recitacije. Tamburaški orkestar na ovoj bini nastupa 28. avgusta. Ćorlomanović ističe da će tokom avgusta, bogat kulturno-umetnički program biti organizovan i u mesnim zajednicama širom opštine.

Kulturna manifestacija "Obrenovačko leto" biće zatvorena nastupom crkvenog hora Sveti Joakim i Ana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?