ZAPRAŠUJU KOMARCE OD VRČINA DO BEŽANIJE: Evo koje lokacije u Beogradu će sutra biti "na udaru"

S.V.

27. 08. 2024. u 17:00

EKIPE Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” nastaviće sprovođenje akcije termalnog suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje i sutra od 18 časova, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

ЗАПРАШУЈУ КОМАРЦЕ ОД ВРЧИНА ДО БЕЖАНИЈЕ: Ево које локације у Београду ће сутра бити на удару

Foto: Tanjug/JKP Čistoća /Nenad Cakić

Kako je najavljeno iz JKP-a „Gradska čistoća”, tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti: od Jocine ade, Ada Međica do Bežanijskog zimovnika, Vrčin, Košutnjak, Topčider, Hajd park, Sremačka šuma, groblje Orlovača, Ranžirna stanica, Ripanj, Rušanj.

Preparate koje ekipe koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine, a upisani su u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama „Gradske čistoće” omoguće nesmetan rad.

Takođe, apeluju i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIŠE SILE SU TU U IGRI! Novak Đoković objasnio Amerikancima kako stoje stvari sa Bogom