KAMERE U SVIM ŠKOLAMA: Opština Stari grad brine o bezbednosti učenika

B.B.

09. 09. 2024. u 11:38

U SARADNjI sa Gradom i uz stručne savete MUP-a do kraja ovog meseca sve osnovne i srednje škole na Starom gradu imaće video-nadzor. Kamere će će biti povezane sa Situacionim centrom koji će oformiti Grad, najavio je Radoslav Marjanović, predsednik opštine na sastanku Saveta za bezbednost.

КАМЕРЕ У СВИМ ШКОЛАМА: Општина Стари град брине о безбедности ученика

Foto M. V.

Prema rečima Marjanovića, u saradnji sa Gradom i uz stručne savete MUP, tokom septembra završiće se uvođenje i obnova video-nadzora u sva 22 objekta osnovnih i srednjih škola na Starom gradu.

- Na nivou Grada formira se Situacioni centar, dežuraće 24 sata, u kome će pored organa reda biti i predstavnici Veća beogradskih gradskih opština - rekao je Marjanović. - Takođe, po formiranju svih Saveta roditelja u školama predstavnici naše opštine će održati sastanke sa njima u cilju unapređenja komunikacije školskih kolektiva sa svim nadležnim ustanovama i institucijama. Naš zajednički cilj je da svim đacima obezbedimo sigurno i bezbedno okruženje za učenje i boravak u starogradskim osnovnim i srednjim školala.

PREVENCIJA

Savet za bezbednost je stalno i stručno radno telo koje pomaže Veću opštine u kreiranju i sprovođenju aktivnosti u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim organima. Savet predlaže donošenje mera za poboljšanje zaštite i sigurnosti Starograđana i pruža stručnu pomoć na prevenciji i unapređenju bezbednosti u lokalnoj zajednici, na teritoriji centralne beogradske opštine.

Komandir Policijske stanice "Stari grad", kapetan Rade Jeftić istakao je da su, osim redovnih dežurstava u školama, pripadnici MUP-a u stalnom i neposrednom kontaktu sa direktorima i nastavnim osobljem, školskim policajcima i fizičko-tehničkim obezbeđenjem, kao i sa organima lokalne samouprave, a uskoro će se formirati i mobilne policijske patrole MUP zadužene za sve školske objekte na Starom gradu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE: Evo šta je Arina Sabalenka upravo uradila na Ju-Es openu