BOŽIĆNA ČESTITKA PREDSEDNIKA OPŠTINE: Nikšić je pokazao da ima snage da sačuva svoje svetinje

V. K.

06. 01. 2022. u 18:54

PREDSEDNIK opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Božić Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, Njegovom Visokopreosveštenstvu Mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju, Njegovom Preosveštenstvu Episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, Arhijerejskom namesništvu nikšićkom, i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ: Никшић је показао да има снаге да сачува своје светиње

Foto V. K.

Kovačević je istakao da ovaj Božić dočekujemo posle godine velikih borbi i iskušenja ali zadovoljni što je blaženopočivši Patrijarh Irinej dobio dostojnog naslednika na stolici Svetog Save, kao i Mitropolit Amfilohije na stolici Svetog Petra Cetinjskog a da su vernici Eparhije budimljansko-nikšićke dobili dobrog, blagog i snažnog novog pastira.

-Vreme uspešno savladanih iskušenja je iza nas, sigurno ih neće faliti i ubuduće ali verujemo da ćemo imati snage da ih prebrodimo. Nikšić je, kao i čitava Crna Gora, pokazao da ima snage da sačuva svoje svetinje i odbrani ih od svih napada onih koji su nerazumno hteli da unesu nemir, posvađaju narod i oskrnave hramove naše Crkve. Tako su oni koji su to hteli da rade ostali bez svetovne vlasti u našem gradu, kazao je Kovačević.

Predsednik opštine je istakao da se nada da će Patrijarh srpski Gospodin Porfirije posetiti Nikšić u narednom periodu.

-Patrijarh je bio u našoj eparhiji gde je ustoličio i novog Episkopa budimljansko – nikšićkog vladiku Metodija. Nadamo se da će radost susreta iz Podgorice i Berana biti nastavljena i u Nikšiću, i očekujemo njegovu posetu našem gradu, zaključio je Kovačević sa pozdravom

MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI – VAISTINU SE RODI!!!

BONUS VIDEO - Zapaljen prvi badnjak u Zrenjaninu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima