ODEĆA OD SRCA: Humanost Novljanke Rade Vujičić

V. V.

22. 01. 2022. u 07:39

U NjEGOŠEVOJ ulici, nadomak centra Herceg Novog, ispred krojačke radnje Rade Vujičić postavljen je nedavno stalak sa vešalicama i garderobom uz jednostavnu poruku "Ako nemaš - odnesi"!

ОДЕЋА ОД СРЦА: Хуманост Новљанке Раде Вујичић

Foto V. V.

Veliko srce vlasnice krojačke radionice "humanim čivilukom" odgovara na smanjenu kupovnu moć sugrađana koji sve češće navraćaju u seknd-hend radnje, ali i tamo sve ređe kupuju. Na vešalicama uredno poređani džemperi, košulje, pantalone, majice, garderoba koja je doneta na popravku, a po koju niko dugo nije došao, našla je svoju drugu, dobru namenu.

- Spontano sam se toga dosetila. Svi često preslažemo ormare, nešto nam valja ili ne, a to što ne valja obično završi u crnoj vreći i kontejneru. Garderoba je dobra ali ne znamo kome bi odgovarala. Nisam sigurna kako to funkcioniše u Crvenom krstu pa sam se sama organizovala - objašnjava Vujičićeva.

Humani čiviluk je novost, pa ipak garderoba nestaje. Rada kaže da ni ne pokušava da sazna ko je i kada uzme, ali se potrudi da prazne vešalice opet dopuni.

- Biće uskoro i dečje garderobe, a dopunjavaćemo zimsku - obećava ova humanitarka i dodaje da je reč o garderobi njenoj i njenih prijatelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINULA JEDNA OSOBA: Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori