KONSTITUTIVNA SEDNICA VLADE CRNE GORE: Za Abazovićevog savetnika izabran Sergej Sekulović, Boris Marić generalni sekretar

Novosti onlajn

29. 04. 2022. u 15:15

NOVOIZABRANA Vlada Crne Gore, na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem, donela je odluku da današnja, konstitutivna sednica bude otvorena za javnost.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ: За Абазовићевог саветника изабран Сергеј Секуловић, Борис Марић генерални секретар

Foto: I. D. S.

Abazović je, kako su podsetili iz njegovog kabineta, ranije iskazao nameru da sednice budu otvorene za javnost, u cilju povećanja ukupne transparentnosti rada izvršne vlasti.

Premijer Dritan Abazović saopštio je na prvoj konstitutivnoj sednici da u Vladi Crne Gore sede ljudi koji nikome ništa ne duguju, sem građanima. On je na sednici koja je otvorena za javnost pozvao Ministarstvo finansija da u najkraćem roku pripremi izmene i dopune budžeta za ovu godinu.

U Komisiju za politički sistem i unutrašnje poslove imenovani su: Raško Konjević, Marko Kovač, Ranko Krivokapić, Jovana Marović, Filip Adžić, Miomir Vojinović, Maraš Dukaj, Fatmir Đeka, Maša Vlaović, Vasilije Lalošević, Zoran Miljanić, Boris Marić i Slavica Bajić.

Foto: Printscreen

U Komisiju za ekonomsku politiku i finansijski sistem: Vladimir Joković, Goran Đurović, Ervin Ibrahimović, Aleksandar Damjanović, Admir Adrović, Dragoslav Šćekić, Ana Novaković Đurović, Biljana Šćepanović, Adrijan Vuksanović, zamjenik generalnog sekretera Vlade (koji treba da bude izabran) i Dragoljub Nikolić.

Komisiju za kadrovska i administrativna pitanja činiće Filip Adžić, Maraš Dukaj, Raško Konjević, Vasilije Lalošević, Ana Rašović (šefica premijerovog kabineta) i Boris Marić.

Čelnik Komisije za procenu šteta od elementarnih nepogoda je Zoran Miljanić, a Komisije za raspodelu dela sredstava iz tekuće budžetske rezerve Ervin Ibrahimović.

Miljanić je dobio i zaduženje za oblast borbe protiv korupcije, a Adrijan Vuksanović inkluzije i zaštite ljudskih prava.

Za šeficu Abazovićevog kabineta izabrana je Ana Rašović, savetnik za unutrašnju politiku je Sergej Sekulović, savetnik za pravna pitanja Ivo Šoć, za medije Miloš Perićić, a za digitalne medije Radivoje Koprivica.

Foto: Jutjub/Al Jazeera Balkans

Abazović je naveo da postoje neki zakoni koje treba promptno uputiti Skupštini, a najviše se tiču ekonomske politike.

- Pozivam ministra finansija (Aleksandra Damjanovića) da u kratkom vremenu reagujemo i pomognemo građane.

Damjanović je rekao da je dao osnovne napomene „da se krene s tom pričom“, kako bi se došlo do predloga akta koji će se uputiti parlamentu.

Konjević je saopštio da bi, prema njegovim informacijama, sjednica Skupštine mogla da se nastavi u petak, što, kako je rekao, znači da bi amandmane – ako ih bude od vlade – trebalo usvojiti u četvrtak.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

KRŠTENjE ČUVA DUŠU ZA VEČNOST: Sveta tajna na jezeru Krupac kod Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)