PRAZNIK U SENCI PODELA: Crna Gora obeležava u prestonici 21. maj, Dan nezavisnosti

M. S.

21. 05. 2022. u 07:39

U Crnoj Gori danas će biti obeležen još jedan Dan nezavisnosti, nažalost u senci podela svake vrste, vidiljivih u svakom segmentu društva, o čemu ovih dana svedoče i izjave najviših predstavnika državnih vlasti.

ПРАЗНИК У СЕНЦИ ПОДЕЛА: Црна Гора обележава у престоници  21. мај, Дан независности

Foto V. Kadić

Protokolarno obeležavanje dana kada je na više nego sumnjivom referendumu Crna Gora proglasila samostalnost, počelo je sinoć u 18 sati u prestonici Cetinje počasnom artiljerijskom paljbom sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.

Naredbu o počasnoj paljbi doneo je predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Prestonica Cetinje je pripremila program proslave Dana nezavisnosti, koji je počeo 18. maja promocijom dela akademika Zorana Rašovića "Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić", a danas u 20 sati je zakazana centralna proslava sa grupom "Perper" kao glavnim izvođačem i mladim cetinjskim sastavom "Prizma" kao predgrupom.

- Pozivamo sve građane da nam se pridruže da zajedno proslavimo 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore - saopštili su iz prestonice, čiji čelnici su nakon višednevne polemike "otkačili" jednu nevladinu organizaciju koja je želela da bude "režiser" proslave, koja bi, kao i uvek, poprimila obrise skandala...

U nekim gradovima Crne Gore, osim državnih zastava, okačene su i trobojke, zastave Kraljevine Crne Gore, što lokalnim samoupravama dozvoljava zakon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna