BAKA NEZAKONITO SNIMALA UNUKE KOJE VRIŠTE I PLAČU? Oglasili se nadležni o oduzimanju dece u Budvi (VIDEO)

I.D.S.

30. 11. 2022. u 16:06

U PREUZIMANjU dece od bake Sanje Mijušković zaposleni u Centru za socijalni rad u Budvi nisu napravili ikakav propust.

БАКА НЕЗАКОНИТО СНИМАЛА УНУКЕ КОЈЕ ВРИШТЕ И ПЛАЧУ? Огласили се надлежни о одузимању деце у Будви (ВИДЕО)

Foto: MRSS

Sa druge strane, bili su onemogućeni da rade svoj posao i obezbede sigurno okruženje za decu i sa njima razgovaraju. Istovremeno, objavljivanjem videa na kojem devojčice vrište i plaču, a vide se njihova lica, grubo je prekršeno njihovo pravo na privatnost.

Ovo poručuju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, a povodom na društvenim mrežama uživo emitovanog videa, koji je Mijuškovićeva objavila u trenutku kada socijalna služba i policija pokušavaju da preuzmu decu i nju privedu. Na snimku se vidi kako dve devojčice histerično plaču zbog odvajanja od bake, a time je, navode iz resora na čijem čelu je Admir Adrović, grubo prekršeno njihovo pravo na privatnost.

- U konkretnoj situaciji onemogućeno je sprovođenje izvršenja sudske presude. Shodno situaciji, policija koja je takođe uključena u postupak izvršenja, pokušala je da, pre svega, obezedi uslove za izvršenje i rad stručnih radnika – naveli su iz ministarstva.

Ističu i da u pomenutom slučaju ne vide da su socijalni radnici napravili bilo kakav propust i naveli da, kada je u pitanju izvršenje sudske presude, uloga centra za socijalni rad zasniva se na pružanju podrške i zaštiti interesa maloletne dece tokom prinudnog izvršenja, a da sam proces organizacije i planiranja postupka nije u nadležnosti centra za socijalni rad.

@rhinokid013

Prvi dio potresnog videa.Djevojčice Sara i Đina Mijušković se protivno svojoj volji odvode kod majke, uprkos činjenici da su imale višestruke povrede u više navrata zbog kojih je majka prijavljivana.Nažalost, institucije Crne Gore ćute🙂

♬ original sound - Lion's son

Iz tog resora nisu odgovorili na pitanja “Novosti” po kojem osnovu su deca sada kod roditelja koji zvanično nema starateljstvo nad njima, da li se razmatra mogućnost da privremeno o njima brine hraniteljska porodica, da li je moguće da nakon izlaska iz pritvora o devojčicama ponovo brine baka, kao i kakve dalje korake će nadležne institucije preuzeti u cilju zaštite dva deteta.

Podsećamo, Sanja Mijušković, baka dve devojčice, koja je staratelj dok im je otac na poslu van države, snimala je uživo izvršenje sudske presude i objavila na društvenim mrežama. Na snimku se vidi da su tu policajci, socijalni radnici i deca. Od javnosti je tražila pomoć, tvrdeći da je višegodišnja žrtva sudije Osnovnog suda u Kotoru, Veljka Bulatovića. Deci tom prilikom govori da ide u zatvor, a one kod svoje majke, dok devojčice sve vreme vrište i plaču, ne želeći da se odvoje od nje.

Iz nadležnog suda je ranije rečeno da su prilikom svakog pokušaja da se sprovede izrečena mera, odnosno omogućavanje kontakta dece sa majkom, to ometano, a deca podstrekivana od strane babe.

- Između ostalog, malodobna deca koriste termin ,,privremena mera“ i pozivaju se na navedeni pravni institu. Psiholog je naveo da su deca unapred instruisana i da nije pokušano da se ona pripreme za izvršenje, jer poznaju mnogo elemenata koje ne treba da poznaju – rečeno je iz suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!