CRNOGORSKI EKSTREMISTI NAPALI MILANA KNEŽEVIĆA: Vređali ga i nasrnuli na njega

Novosti online

07. 12. 2022. u 15:23 >> 19:39

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije, jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević napadnut je danas na podgoričkom aerodromu u Golubovcima.

ЦРНОГОРСКИ ЕКСТРЕМИСТИ НАПАЛИ МИЛАНА КНЕЖЕВИЋА: Вређали га и насрнули на њега

Foto: DF

Knežević je u izjavi za podgorički portal Borba potvrdio ovaj incident i rekao da je na putu da slučaj prijavi policiji. Portal piše da su tri osobe vređale Kneževića na nacionalnoj osnovi a nakon toga i fizički nasrnule na njega.

- U pratnji vozača i jednog člana obezbeđenja došao sam na aerodrom da sačekam suprugu koja je doputovala iz Beograda. Na parkingu, dok sam sedio u automobilu, prišao je jedan mladić iz automobila cetinjskih registracija i počeo sa salvom uvreda i negativnih komentara na moj račun. Mladić koga nikad u životu vidio nisam niti imao kontakt s njim, nakon verbalnog napda na mene, spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, a on je nastavio da me vrijeđa - rekao je Knežević novinarima ispred CB Podgorica.

Kazao je da su njegov vozač i on procijenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

- Imajući u vidu da sam juče na Fejsbuku dobio prijetnju da je prava sreća što sam sam još uvijek živ jer sam neprijatelj Crne Gore i zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene i ja mu se zahvaljujem, jer ne znam kako se to moglo završiti - naveo je Knežević.

Ocenio je da se radi o politički motivisanom napadu, jer tog mladića, kako je istakao, nikada nije video.

- Posebno želim da istaknem da ničim nisam isporovocirao incident nego sam maksimalno pokušao da ga izbegnem, jer je to verbalno vređanje i dobacivanje trajalo mnogo duže nego što sam ja reagovao - dodao je Knežević.

Inače, Kneževiću su na Fejsbuku upućene i pretnje nakon što je savetniku crnogorskog predsednika Milanu Roćenu, biznismenu Ranku Uboviću i bivšem funkcioneru policije Zoranu Lazoviću juče poručio da će nekom, ako mu još jednom pomenu majku, "biti tesno u Podgorici".

Saoštenje Kneževića je objavljeno na zvaničnoj stranici Demokratskog fronta, a onda su usledili preteći komentari. Neko ko se predstavlja kao Ovrag Caroc je Kneževiću uputio nekoliko pretnji: „Dobro si još živ šta si sve uradio Crnoj Gori i Crnogorcima zarad Beograda i Moskve…E moj Pipune…tuđa slugo“, napisao je ovaj korisnik Fejsbuka.

Sa istog profila je Kneževiću poručeno da je mafijaš, a sa nekih drugih da brani kriminalce i mafijaše. „Da li znaš kako se plaća da izdaš svoju državu… Ali Putin ima za takve koji su tuđe sluge jedan jako efikasan lek. Izdajik i posrbica ista pašata“, takođe je napisano.

Dačić osudio napad na Kneževića

Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje napad na nacionalnoj osnovi na Milana Kneževića, jednog od lidera srpskog naroda u Crnoj Gori, izjavio je danas ministar Ivica Dačić.

Dačić je ocenio da je to posledica višegodišnje antisprske kampanje koju, kako kaže, kontinuirano vode pojedine političke partije i državni funkcioneri u Crnoj Gori.

“U interesu dobrih odnosa Srbije i Crne Gore i srpskog i crnogorskog naroda jeste da državni organi u najbržem mogućem roku identifikuju i kazne počinioce ovog dela”, rekao je Dačić za Tanjug. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, ističe Dačić, ima ustavnu obavezu i legitimno pravo po svim međunarodnim konvencijama da brine I vodi računa o pripadnicima našeg naroda koji žive u drugim drzavama. 

Orlić i Jovanov: Knežević još jedna žrtva antisrpske histerije u Crnoj Gori

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić i član  predsedništva te stranke Milenko Jovanov danas su najoštrije osudili napad na jednog od lidera Demokratskog fronta iz Crne Gore, Milana Kneževića.

"Osuđujem sramni, kukavički napad na Milana Kneževića, istaknutog borca za prava i interese srpskog naroda u Crnoj Gori, a ovaj čin huliganskog beščašća i ljudske bede još jedan je užasni primer antisrpske histerije, terora kojem su hrabri i časni izloženi isključivo zato što se bore za Srbe", naglasio je Orlić.

On je poručio da u toj borbi časni ljudi imaju i imaće podršku svog srpskog naroda.

"A kukavicama koje ih vređaju na nacionalnoj osnovi i fizički nasrću, zna se – tragovi će doveka da smrde nečoveštvom", istakao je potpredsednik Glavnog odbora SNS-a.

I Milenko Jovanov se složio da je Knežević poslednja žrtva antisrpske histerije u toj zemlji.

"Nažalost, ovo je direktna posledica činjenice da se u Crnoj Gori od različitih krugova vlasti i opozicije podstiču otvorena mržnja i šovinizam prema srpskom narodu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Srbiji", istakao je Jovanov.

On naveo da je krajnje vreme da se "kreatori te kampanje prizovu pameti i zaustave ludilo u koje guraju sopstvenu zemlju".

Član SNS-a je poručio i da se prestane propagiranjem mržnje prema svemu što je srpsko kao poželjnim ponašanjem.

"Isto tako očekujem najbržu moguću reakciju nadležnih i da se kazne banditi koji su sebi dozvolili da svoj šovinizam dokazuju pesnicama", naglasio je Jovanov.

Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore, jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević Skupštine CG napadnut je na podgoričkom aerodromu u Golubovcima, nakon što su tri osobe vređale Kneževića na nacionalnoj osnovi, a potom i fizički nasrnule na njega.

Bečić: Političke i ideološke razlike ne smeju izazvati nasilje

Predsednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, osudio je današnji napad na poslanika i predsednika Odbora za bezbednost i odbranu, Milana Kneževića.

Bečić je poručio da političke i ideološke razlike ne smeju izazvati nasilje bilo koje vrste.

- Dijalog, međusobno poštovanje i uvažavanje je jedini put koji Crnoj Gori garantuje napredak i prosperitetniju budućnost, stoga je obaveza svih nas da damo maksimalan doprinos smirivanju tenzija i izgradnji civilizovanog društva - napisao je lider Demokrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSMORO SPECIJALACA ME JE KRVNIČKI TUKLO: Potresno svedočenje Dušana Obrenovića kojeg je Kurtijeva policija mučila u zatvoru (VIDEO)