ZBOG EKSTREMNOG ZAGAĐENJA VAZDUHA: Pljevljacima 20 odsto popusta za utrošenu struju

M. D.

20. 12. 2022. u 19:35

ODBOR direktora EPCG je na današnjoj sednici doneo odluku da svim građanima Pljevalja odobri popust od 20 odsto na račune za struju u delu aktivne energije u toku grejne sezone, zbog ekstremnog zagađenja vazduha u tom gradu.

ЗБОГ ЕКСТРЕМНОГ ЗАГАЂЕЊА ВАЗДУХА: Пљевљацима 20 одсто попуста за утрошену струју

Foto: M.Drobnjak

Popust je odobren za januar, februar i mart naredne godine godine.

Inicijativa za ovu odluku potekla je od izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin.

– Inicirao sam predlog koji je usvojio Odbor direktora na današnjoj sednici da se svim građanima Pljevalja odobri popust od 20 odsto na račune za struju u delu aktivne energije u toku grejne sezone za januar, februar i mart 2023. godine - kazao je Rovčanin.

On je istakao da je, u odnosu na prošlu godinu, popust povećan duplo.

– Imajući u vidu doprinos TE Pljevlja u godini eneragetske krize kao i činjenicu da su Pljevlja radom rudarsko energetskog kompleksa izložena zagađenju, to je odlučeno da se obezbedi popust kao stimulans smanjenju zagađenja - zaključio je Rovčanin.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović prilikom nedavne posete Pljevljima kazao je da je zahtevao od Elektroprivrede Crne Gore da da dodatne subvencije građanima Pljevalja.

- Oni to mogu da urade. Bilo je i ranije ali mogu da urade u većoj meri - rekao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)