ČAĐENOVIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Specijalni tužilac Crne Gore iza rešetaka još dva meseca

V.K.

23. 01. 2023. u 19:22

APELACIONI sud Crne Gore odbio je, kao neosnovanu, žalbu branioca specijalnog tužioca Saše Čađenovića na rešenje Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora za dva meseca.

ЧАЂЕНОВИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Специјални тужилац Црне Горе иза решетака још два месеца

Foto: S. Đokić

Viši sud u Podgorici produžio je pritvor Čađenoviću "zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i da bi okrivljeni ostankom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke".

Čađenović je uhapšen 9. decembra 2022. godine na poslu nakon što je njegov kolega Miloš Šoškić doneo odluku o otvaranju istrage i nalog za hapšenje Čađenovića. Sumnja se da je on kao specijalni tužilac radio za kavački klan i pripadnike te kriminalne organizacije sačuvao od krivičnog gonjenja.

Javnosti je poznat i po aferi državni udar gde je montiranim procesom pokušao da optuži srpske državljane i lidere Demokratskog fronta da su pokušali da izvrše prevrat u Crnoj Gori i ubiju tadašnjeg premijera a sadašnjeg predsednika Mila Đukanovića. On je zbog "učešća u procesu državni udar", tokom istog dobio i stan od države.

Za Čađenovića zapisano je i da je zataškao aferu „crne trojke“, protiv policijskih službenika koji su prebijali političke neistomišljenike. Čađenović je, pod vrlo sumnjivim okolnostima prebačen u specijalno tužilaštvo, iako je u tom momentu bio pod zabranom da ne može napredovati u službi, jer je bez znanja kolege tužioca uzeo predmet i doneo odluku na svoju ruku. Umesto da ostane bez posla, Čađenović je na predlog Milivoja Katnića, prebačen u specijalno tužilaštvo.

Ime tužioca Saše Čađenovića se našlo u žiži javnosti i kada je obznanjeno da je odbacio spise Europola s obrazloženjem da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica. Ipak, ono što je još više zainteresovalo javnost jeste fotografija koju je uhapšeni visoki funkcioner ANB-a, Petar Lazović, koji je trenutno u zatvoru zbog kriminalnog delovanja, inače sin bivšeg šefa SPO-a Zorana Lazovića, poslao fotografiju Saše Čađenovića, specijalnog tužioca, navodnom vođi kavačkog klana Radoju Zviceru.

BONUS VIDEO - ZAVRŠENO SASLUŠANjE SAŠE ČAĐENOVIĆA: Čeka se odluka sudije o pritvoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima