VIŠEM SPECIJALNOM TUŽIOCU PRODUŽEN PRITVOR: Strahuju od Čađenovićevog bekstva

S.Đ.

17. 08. 2023. u 07:00

VANRASPRAVNO veće Višeg suda u redovnoj kontroli produžilo je pritvor bivšem specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću i to zbog opasnosti od bekstva. Čađenović se nalazi u pritvoru od 9. decembra prošle godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je kao pripadnik kavačke grupe u četiri navrata zloupotrebio položaj specijalnog tužioca u korist kriminalne organizacije i njene članove, kako tvrde istražitelji, čuvao od krivičnog gonjenja.

ВИШЕМ СПЕЦИЈАЛНОМ ТУЖИОЦУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Страхују од Чађеновићевог бекства

s.đokić

Čađenović je nakon hapšenja negirao da je kao specijalni tužilac radio za kavački klan i pripadnike te mafijaške organizacije čuvao od krivičnog gonjenja. On je ujedno negirao veze sa Kotoraninom Radojem Zvicerom i pripadnicima njegove kriminalne organizacije podsećajući da su svi oni, kojima je on navodno činio ustupke, završavali na optužnicama na osnovu dokaza koje je prikupio shodno zakonu i ovlašćenjima.

Dojučerašnjim kolegama je ukazao da posao tužioca obavlja 20 godina u skladu sa zakonom i ovlašćenjima zbog čega iskaz svedoka saradnika Milana Kankaraša kojim optužuje Duška Roganovića bez pokrića nije mogao prihvatiti kao dokaz i pokrenuti krivični postupak. Čađenović je tvrdio da ne poznaje Radoja Zvicera ni Duška Roganovića, ali zna da se imena ovih ljudi nalaze na optužnici za otmicu i ubistvo Mila Radulovića koju je on podigao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo