POPIS KAD OTKLONE ZASTOJ Picula: Eliminisanje političkih blokada konstruktivan preduslov za održavanje

V.K.

19. 10. 2023. u 13:45

EVROPSKI parlament usvojio je rezoluciju Tonina Picule o Crnoj Gori u kojoj se ističe da su visoke političke tenzije i polarizacija doveli do zastoja procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

ПОПИС КАД ОТКЛОНЕ ЗАСТОЈ Пицула: Елиминисање политичких блокада конструктиван предуслов за одржавање

V.K.

Picula i poslanik iz redova socijalista Pedro Markes podneli su amandmane na izveštaj kojima predlažu da se predstojeći popis stanovništva, domaćinstava i stanova obavi u skladu sa standardima EU.

- Poziva se Crna Gora da odavno zakasneli popis stanovništva i stanova obavi u skladu sa međunarodnim i EU standardima i čim se završi politički zastoj u zemlji, tako da se ovo važno pitanje ne koristi kao još jedan izgovor za jačanje polarizacije društva - navodi se u usvojenim amandmanima Picule i Markesa.

Kako bi se otklonile bilo kakve nedoumice oko popisa, kako ocenjuje Picula, onda se ne govori o njegovom bojkotu, već o podršci sprovođenja popisa kao doprinosa razvojnoj politici svake zemlje.

- Otklanjanje političkih blokada bio bi konstruktivan preduslov za njegovo održavanje na otvoren i transparentan način, bez ikakvog političkog uplitanja - kazao je Picula.

Bojkot

SOCIJALDEMOKRATE su donele odluku o bojkotu popisa stanovništva. Lider ove partije Damir Šehović kazao je da se radi o njihovom "jasnom i hrabrom otporu". Smatraju da je na delu politika "koja želi da nas vrati u nacionalističko blato u kojem smo devedesetih godina bili".

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović uključio se u kampanju za bojkot popisa. On upozorava da je veoma opasno i neregularno po Crnu Goru realizovati popis stanovništva, jer kako ocenjuje, "ideolozi velike Srbije žele da posrbe Crnu Goru"!

Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocenio je da je bivši lider DPS Milo Đukanović pitanje crnogorskog nacionalnog i državnog identiteta vezao za transnacionalni kriminal i korupciju.

- Ja kao Crnogorac i suverenista, odbijam da DNK moje nacije bude mafija! Verujem da sam naslednih slavnih dinastija Balšića, Crnojevića i Petrovića, a ne Eskobara, Rodrigeza i Guzmana - poručio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)