KAVČANI HTELI DA DIŽU MORAL NARODU: Posle izbora na kojima je DPS izgubio vlast, Zvicer ih optužio da su lopovi

V.K.

20. 01. 2024. u 07:45

ŠEF organizovane kriminalne grupe Radoje Zvicer analizirao je političku scenu u Crnoj Gori dva dana nakon izbora na kojima je DPS izgubio vlast i sa saradnicima iz "kavačkog klana" planirao kako da iz letargije trgnu "bezvoljni narod".

КАВЧАНИ ХТЕЛИ ДА ДИЖУ МОРАЛ НАРОДУ: После избора на којима је ДПС изгубио власт, Звицер их оптужио да су лопови

Libertas pres

Ovo proizilazi iz transkripta skaj-aplikacije koju je Evropol dostavio crnogorskim istražiteljima, a u koje su "Vijesti" imale uvid.

- Da su ti lopovi iz i oko DPS-a radili svoj posao, a ne još krali pare za lične karte bilo bi dobro - konstatuje Zvicer, istovremeno brinući o organizaciji protesta ispred Cetinjskog manastira i dizanju morala "utučenih građana", kako bi se pokazalo da država nije umrla. Crna Gora je sad gora nego devedesetih.

Zvicer, optužen za organizovani kriminal, u razgovoru sa sada odbeglim i uhapšenim policajcima Ljubom Milovićem i Petrom Lazovićem detaljno procenjuje izlaznost na glasanju, ljutito se osvrćući na izborne rezultate u manjinskim sredinama, poručujući da bi "muslimane isterao iz države". Nakon čega kalkuliše i ko će s kim u postizborne koalicije. Dodaje da bi za predsednika države trebalo izabrati Darka Šukovića. U danima pred izbore, takođe, pričaju o kupovini ličnih karata širom Crne Gore, kad Zvicer šalje spiskove sigurnih glasača sa više stotina imena...

Sada se sve menja

TOKOM razgovora o rezultatu izbora sa Ljubom Milovićem, šef "kavčana" govori da mu je žao države, ali da se "sada sve mijenja".

- Je*em im majku svima! Ma oni su nas satirali, to znamo ja i ti. Ne može gu*ica na dvije stolice, jer propane. Što je najgore, nas opozicija napada da smo režim, mi smo od režima vidjeli napade svake vrste. E sad ćeš da vidiš kako će ovi novi da čuvaju mafiju... Sve je ovo zbog Acove bolesti. Sramota je ovo velika, hapse Duška Roganovića čija kuća im je završavala više glasova od Brana. Mogu da pričam do ujutro... Ne znaju oni što je srbadija, evo ih posle tačno 100 g - piše Zvicer.

- Pogledaj izlaznost u muslimanskim gradovima... Ovo je čisto uslovljavanje - piše tokom izbornog dana šef "kavčana".

Milović mu odgovara da je to zbog dogovora sa muslimanima "da ne izlaze na glasanje". Do kraja dana razgovaraju o procentu izlaznosti u opštinama, izbornoj kombinatorici, a na kraju i besne što se slavi "tuđim zastavama". Nakon što od Milovića dobija informaciju kakvo je stanje sa osvojenim poslaničkim mandatima, konstatuje da će Ranko Krivokapić dati podršku Milu Đukanoviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)