ČEŠLJAJU DIPLOME: Predsednik opštine Pljevlja formirao je Komisiju koja će se baviti proverom sumnjivih dokumenata

M. D.

30. 01. 2024. u 14:05

PREDSEDNIK opštine Pljevlja formirao je Komisiju koja će se baviti proverom sumnjivih diploma zaposlenih u Opštini i svim javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština.

ЧЕШЉАЈУ ДИПЛОМЕ: Председник општине Пљевља формирао је Комисију која ће се бавити провером сумњивих докумената

Foto: M.Drobnjak

Cilj Komisije je da izvrši proveru svih fakultetskih i srednjoškolskih diploma zaposlenih, a svaku sumnju na validnost diplome prosledi  policiji i tužilaštvu.

- Kao što sam najavio, formirao sam Komisiju koja će se baviti proverom validnosti diploma svih zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Mi smo prva opština u Crnoj Gori koja je pokrenula pitanje ispravnosti diploma. Biće proverene diplome svih zaposlenih. Prioritetno će se proveriti diplome sa privatnih fakulteta stečene nakon 2006. godine, a zatim i sve ostale. Komisija će svaku diplomu čija je validnost sumnjiva proslediti policiji i tužilaštvu od kojih očekujemo da će po obećanju raditi brzo i efikasno. Tvrdim da će celokupni rad Komisije biti transparentan, neće biti privilegovanih. Država i lokalne samouprave konačno moraju da stanu na put lažnim diplomama čija najezda stvara finansijske troškove i nekvalitet rada institucija, što u konačnom ima urušavanje celokupnog sistema funkcionisanja društva - istakao je dr Vraneš.

Prijave za proveru validnosti diploma mogu se dostaviti Komisiji putem mejla Kabineta predsednika opstinapv@t-com.me ili putem telefona na broj 052/321-305. Svima koji dostave prijave, Komisija garantuje anonimnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima