ODLAZAK PRVOG UREDNIKA RADIO BERANA: Preminuo novinar u penziji Svetislav Stijović

M. SEKULOVIĆ

09. 06. 2024. u 18:17

SVETISLAV Stijović, novinar u penziji, prvi urednik Radio Berana, preminuo je danas u Beranama u 72. godini.

ОДЛАЗАК ПРВОГ УРЕДНИКА РАДИО БЕРАНА: Преминуо новинар у пензији Светислав Стијовић

Radio Berane

- Sveto je kratko vodio bitku sa teškom bolešću koja ga je savladala. I to je jedina bitka koju je izgubio. Sve njegove bitke u profesionalnoj pedagoškoj i novinarskoj karijeri završavale su se blistavo. Sveto je ostavio neizbrisiv trag u regionalnom listu "Sloboda", od kada se odlučio da iz prosvete, kao profesor književnosti, uđe u novinarske vode. Zatim je kao prvi urednik preuzeo, od osnivanja i od prvog dana, kormilo Radio Berana, i bio oslonac mladoj ekipi da ovaj medij postane glas javnosti, ili kako je ostalo zabeleženo "naš i vaš radio" - saopšteno je iz Radio Berana povodom smrti Stijovića.

Svetislav je penziju dočekao na mestu direktora Radio Andrijevice, gde je na toj odgovornoj funkciji takođe, od osnivanja, radio punih deset godina . Sarađivao je sa značajnim crnogorskim i regionalnim medijima, Radiom Crne Gore, Svetigore, Politike Ekspres, gde je takođe ostavio nezaboravne novinarske tragove. Bio je aktivan društveno sportski radnik. Poslednji put javno je nastupio na panelu povodom velikog jubileja, 30 godina Radio Berana.

Sveto više nije među nama, ali će ostati upamćen po svojoj ljudskoj, profesionalnoj i intelektualnoj širini, kao primer mladim generacijama novinara, i u stalnom sećanju svih onih koji su imali priliku da sa njim rade.

Svetislav Stijović će biti sahranjen u ponedeljak u 15 sati na Srpskom pravoslavnom groblju u Beranama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)