USVAJANJE REZOLUCIJE O JASENOVCU UGROZIĆE I EVROPSKI PUT CRNE GORE? Sramna izjava ministra spoljnih poslova Hrvatske, Radmana

V.K.

18. 06. 2024. u 16:49

MINISTAR spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman danas je tokom posete hrvatskoj zajednici u Tivtu na novinarsko pitanje o Rezoluciji u Jasenovcu, koju je predložila parlamentarna većina, rekao da bi bilo dobro da se oni koji idu s tom inicijativom, suoče sa svojom prošlošću.

УСВАЈАЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ УГРОЗИЋЕ И ЕВРОПСКИ ПУТ ЦРНЕ ГОРЕ? Срамна изјава министра спољних послова Хрватске, Радмана

Foto: AP/ Virginia Mayo

- Neka predlože rezoluciju o Božićnom ustanku i stradanju crnogorskog naroda u tom vremenu! - rekao je ministar spoljnih poslova Hrvatske.

Grlić Radman je naglasio da Hrvatska osuđuje sve zločine totalitarnih režima i, kako tvrdi, svake godine s pijetetom "komemorira" žrtve u Jasenovcu.

On je podsetio da je Hrvatska dala nemerljiv doprinos ulasku Crne Gore u NATO - u, kao i za njenu evropsku integraciju.

- Eventualno usvajanje rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu, čije predlaganje je najavio predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, ugrozilo bi crnogorski put u Evropsku uniju i odnose Crne Gore i Hrvatske - dodao je Grlić Radman.

Grlić Radman je inače prethodno novinarima u Šibeniku potvrdio da je Hrvatska otpravniku poslova Crne Gore u Zagrebu uručila protestnu notu povodom namere da Skupština Crne Gore usvoji rezoluciju o Jasenovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)