KRIVOKAPIĆ PO STAROM: Carine pripale Demokratskom frontu - on dan pre susreta sa Milom ponovo pogazio datu reč

Novosti onlajn

15. 04. 2021. u 21:15

PREMIJER Zdravko Krivokapić još jednom je, pogazio datu reč.

КРИВОКАПИЋ ПО СТАРОМ: Царине припале Демократском фронту - он дан пре сусрета са Милом поново погазио дату реч

Arhiva

Naime, u raspodeli državnih institucija mesto Uprave carina pripalo je Demokratskom frontu, a on je danas samovoljno odlučio da promeni tu odluku. 

Ovim se još jednom potvrđuje da premijer Krivokapić nema nameru da poštuje izbornu volju od 30. avgusta i dogovore sa parlamentarnom većinom.

Indikativno je da je DF-u Krivokapić uzeo Carinu, bez konsultacija sa njima, nekoliko dana nakon što se sreo sa Milom Đukanovićem, predsednikom Crne Gore, a interesantno je i to da su u svim izveštajima Uprava Carina i Luka Bar označene kao najtanja karika u švercerskim poslovima koje su kontrolisale pripadnici bivšeg režima.

Jasno je bilo da će Front, ulaskom u Carine prekinuti sve švercverske kanale, pa još više čude Krivokapićeva nastojanja da im uzme Carinu, i to dan pre nego što će se sresti sa Milom Đukanovićem.

Vlada Crne Gore je, na 20. sednici održanoj 15. aprila 2021. godine kojom je predsedavao premijer prof. dr Zdravko Krivokapić, donela Uredbu o izmenama i dopuni Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave.

- U cilju efikasnijeg sprovođenja politike u oblasti prihoda predloženim izmenama spojene su nadležnosti dosadašnje Uprave prihoda i Uprave carina. Ocijenjeno je da će novoosnovana Uprava prihoda i carina celishodnije sprovoditi poresku i carinsku politiku. Među prednostima ove izmene, posebno su naglašene sljedeće: fiskalni efekat (20 odsto manji troškovi), sinergetski efekat – jedna kontrolna jedinica za poreske obaveze, igre na sreću i carine, te povećanje efikasnosti otkrivanja carinskih i poreskih prekršaja. Takođe, novi organizacioni model omogućiće da se mnogo lakše i efikasnije naplaćuju odjednom akcize i porezi koje je imaju mnogi proizvodi, a za proizvode koji imaju ulazni PDV plaćen na carini, ali i prodajni PDV u poreskoj, uspostaviće se jasnije linije odgovornosti za postupanje - navode iz Vlade u saopštenju.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024