HELIKOBAKTERIJA se javlja kod 2/3 svetske populacije, neumorna je i jedina je bakterija koja preživljava želudačnu kiselinu. U većini slučajeva izaziva probleme digestivnog trakta, a najčešće briga je to da li ova infekcija može da se vrati nakon nekog vremena.
Povezane vesti

KAKO DA POJAČATE UŽIVANJE U SLATKIŠIMA? Isključite televizor i čokolada će imati bolji ukus
UOBIČAJENO pitanje svih onih koji odluče da paze na svoju ishranu jeste to da li i koliko čokolade mogu da pojedu na dnevnom nivou, a da im to ne naruši zdravlje. Dijetičarke Suzi Burel i Leane Vard otkrivaju kako da jedete čokoladu a da u isto vreme stvorite osećaj sitosti sa jednom do dve kockice čokolade.
03. 08. 2021. u 16:00
Najnovije iz rubrike

OVO JE TRENUTNO NAJPOPULARNIJA DIJETA NA TIK TOKU: Evo šta o njoj misle doktori
VIŠE od 20 miliona ljudi pogledalo je TikTok snimke o inflamatornoj dijeti pod parolom "Eliminisati sve mlečne proizvode", "Zaboraviti gluten", "Bez šećera od sad pa zauvek".
27. 09. 2025. u 17:00

DIJETETIČARKA OTKRIVA KAKO DA NAUČITE DETE DA NE JEDE MNOGO SLATKIŠA: Postoje 4 neobična trika
VEĆINA dece (i odraslih) voli da jede slatkiše. I nema u tome ništa loše, ali je potpuno razumljivo što roditelje brine da mališani ne jedu previše slatkiša.
26. 09. 2025. u 18:00

PORAST BROJA ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM Batut: Grip se očekuje u novembru
U ZDRAVSTVENIM ustanovama od početka septembra, prema zvaničnim podacima, sve je više zaraženih korona virusom.
25. 09. 2025. u 11:48

UPOZORENJE: Nagli skok i pad Celzijusa povećava rizik od infarkta
NAGLE promene vremena kojima smo bili izloženi početkom prošle i krajem ove sedmice, kada je temperatura naglo skakala ili padala, povezane su sa povišenim rizikom od srčanog i moždanog udara, upozoravaju kardiolozi.
22. 09. 2025. u 16:17

ZBOG ČETKICE ZA ŠMINKU OSTALA NEPOKRETNA: Pozajmila od drugarice i ostala nepokretna
AUSTRALIJANKA Džo Gilšrist iz Kvinslenda doživela je životnu tragediju nakon što je koristila naizgled bezopasan predmet svoje prijateljice – četkicu za šminku.
21. 09. 2025. u 13:10
Komentari (0)