BANJE GRATIS ZA 15.500 PENZIONERA: Završen konkurs za besplatan oporavak starih u lečilištima u Srbiji

J. Ž. S.

07. 06. 2021. u 09:11

PRELIMINARNE liste penzionera koji ispunjavaju uslove za besplatan oporavak u nekoj od 24 banje u Srbiji biće objavljene 22. juna, a konačna 5. jula, kada se obrade eventualne uložene žalbe korisnika.

БАЊЕ ГРАТИС ЗА 15.500 ПЕНЗИОНЕРА: Завршен конкурс за бесплатан опоравак старих у лечилиштима у Србији

Foto Tanjug

Finansijskim planom Fonda PIO za ovu godinu odobren je novac za desetodnevni oporavak za one sa nižim penzijama i u te svrhe je izdvojeno 473,63 miliona dinara, što je 85 odsto od ukupnih sredstava koja su u 2021. godini planirana na ime društvenog standarda korisnika penzija. Pravo da se prijave imali su svi korisnici čija penzija iznosi do 29.378 dinara.

- Nakon obrade kompletnih podataka i objavljenih konačnih rang-lista znaće se i za koje ustanove su penzioneri najviše iskazali želju. Na osnovu podataka iz ranijih godina, pri izboru banja penzioneri su se najviše opredeljivali za Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, "Merkur" u Vrnjačkoj Banji, Banju Kanjiža, "Termal" u Vrdniku - kažu u Fondu PIO.

Prema najavama Fonda PIO u banje će biti upućeno oko 15.435 penzionera o trošku Fonda. Prošle godine je to pravo ostvarilo 14.229 korisnika.

Penzionerima će o trošku Fonda biti obezbeđeni prevoz, smeštaj i pun pansion, a obim terapija koji svaki korisnik mora da dobije biće preciziran ugovorom sa svakom banjom, kako je bilo i prethodnih godina.

Rehabilitacija je prilagođena potrebama penzionera u svakom pojedinačnom slučaju i obuhvata lekarski pregled, EKG, laboratorijske analize, specijalističke preglede i vizite odeljenjskih lekara, kao i najmanje tri vrste terapija u zavisnosti od ocene lekara i oblasti za koju je određena banja specijalizovana.

POŠTUJU MERE

Rehabilitacioni centri su u obavezi da se prilikom prijema i tokom boravka korisnika pridržavaju svih preporuka Kriznog štaba i drugih nadležnih organa. Ukoliko bude neophodno, biće eventualnih izmena u vezi sa odlaskom penzionera na besplatan oporavak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima