POSLE 15 MESECI NEMA ZARAŽENIH U SOCIJALNIM USTANOVAMA: Vakcinisano više od 90 odsto stanara

Novosti onlajn

29. 06. 2021. u 15:11

POSLE 15 meseci u staračkim domovima nema više zaraženih ni među korisnicima, ni među zaposlenima. Mali broj novozaraženih od koronavirusa u našoj zemlji ohrabruje, ali jedini način da jesen i porast respiratornih infekcija dočekamo spremno je da se u što većem broju vakcinišemo, rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

ПОСЛЕ 15 МЕСЕЦИ НЕМА ЗАРАЖЕНИХ У СОЦИЈАЛНИМ УСТАНОВАМА: Вакцинисано више од 90 одсто станара

Foto Tanjug

Prema njenim rečima, prvi put od početka epidemije koronavirusa više nema zaraženih među korisnicima i zaposlenim u socijalnim ustanovama. To je rezultat stručnog i požrtvovanog rada zaposlenih, ali i vakcinacije koja je u ovim ustanovama najobuhvatnija.

- To je, pre svega, rezultat stručnosti i požrtvovanosti zaposlenih u socijalnim ustanovama. Uz to, kada je počela vakcinacija 24. decembra, korisnici socijalnih ustanova bili su prvi na listi prioriteta i vakcinisano je preko 90 odsto korisnika, i više od 85 odsto zaposlenih. Sada se podrazumeva da nema zaraženih, ali to nije palo sa neba već veliki uspeh posebno ako pogledamo da su po Evropi ustanove socijalne zaštite i dalje žarišta - istakla je ministarka Kisić Tepavčević.

Zaposleni često nisu adekvatno nagrađeni pa ni prepoznati kao nosioci ovako važnog sistema, a to je sistem socijalne zaštite.

- Zbog toga ćemo se boriti za poboljšanje njihovog statusa, da budu izjednačeni sa zdrastvenim radnicima, a planiramo izgradnju novih ustanova socijalne zaštite i nova zapošljavanja. Potpuno je prirodno da se ljudi ponašaju opuštenije zbog smanjenog zaražavanja, ali moramo da budemo svesni da je virus i dalje prisutan. Ono što rastužuje je činjenica da nisu svi prigrabili mogućnost dostupnosti vakcine i zato apelujem na sve koji još to nisu uradili da odvoje vreme i odu da se vakcinišu - kazala je Kisić Tepavčević.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima