REAGOVALO MINISTARSTVO ODBRANE: Predsednik Vučić radi na povećanju životnog standarda pripadnika Vojske Srbije

Novosti online

15. 12. 2021. u 12:56

MINISTARSTVO odbrane saopštilo je danas da je činjenica da su plate vojnika povećane za više od 70 odsto u odnosu na period kada je predsednik Aleksandar Vučić postao ministar odbrane 2012. godine, iznoseći precizne podatke o platama, kako bi, dodaju, "pojedini prestali sa daljim obmanjivanjem javnosti.

РЕАГОВАЛО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Председник Вучић ради на повећању животног стандарда припадника Војске Србије

Foto: Ministarstvo odbrane

- U cilju objektivnog informisanja javnosti, Ministarstvo odbrane saopštava da su u dnevnom listu „Danas“ izneti potpuno netačni podaci o prosečnim platama vojnika izvedeni po raznoraznim računicama, kao i niz paušalnih ocena i procena o opremanju Vojske Srbije od strane samozvanih stručnjaka - saopšteno je iz Ministrastva odbrane.

- Iako ništa od navedenog ne može opovrgnuti činjenicu da su plate vojnika danas povećane za više od 70 odsto u odnosu na period kada je predsednik Aleksandar Vučić postao ministar odbrane 2012. godine, saopštavamo precizne podatke kako bi pojedini prestali sa daljim obmanjivanjem javnosti. Plata desetara u decembru 2012. iznosila je 34.211 dinara, odnosno 301 evro, plata razvodnika 32.658 dinara, odnosno 287 evra. Taj isti desetar u januaru će primiti platu od 59.519, odnosno 506 evra, a razvodnik 56.507 dinara, 481 evro. Precizno, njihove plate su povećane za 73,97 i 73,03 odsto.

Sasvim je evidentno da, dok predsednik Vučić radi na povećanju životnog standarda pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su samo od početka ove godine godine dobili već treće povećanje plata, Novica Antić i razni Lunići obmanjuju javnost. Dok jedni očigledno moraju da kriju u izjavama „Danasu“ da su funkcioneri opozicionih stranaka, drugi, poput Antića, opet jasno pokazuju da su sve drugo, sem zainteresovani za prava vojnika - navodi se u saopštenju.
 
- S obzirom na to da je plata starijeg vodnika prve klase u decembru 2008. iznosila  32.628 dinara, što je po tadašnjem kursu 368 evra, dok će taj isti starešina sada primiti 75.787 dinara, odnosno 645 evra, kada, kao predsednik jednog sindikata, kažete da je ranije bilo bolje, suvišno je i objašnjavati šta su vaši pravi motivi. A šta tek reći kada jedan takozvani vojni sindikalac podrži političku kampanju protiv opremanja i ulaganja u Vojsku Srbije - saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)