NOVINARKA RTS IZNENADILA GLEDAOCE, KOLEGINICI ZADALA GLAVOBOLJU: "Butnala sam se ovdeka u ovaj ram što se sija, pa i ja da se sijam" (VIDEO)

Novosti online

20. 12. 2021. u 20:48

DOPISNICA RTS iz Vranja Danijela Manić Stoiljković svojim uključenjem u "Beogradsku hroniku" je oduševila gledaoce, koleginici zadala glavobolju, ali i pružila nam najbolji primer bogatstva našeg jezika.

НОВИНАРКА РТС ИЗНЕНАДИЛА ГЛЕДАОЦЕ, КОЛЕГИНИЦИ ЗАДАЛА ГЛАВОБОЉУ: Бутнала сам се овдека у овај рам што се сија, па и ја да се сијам (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/RTS

Danijela se javila iz Vranja, grada u kom su postavljeni novogodišnji ukrasi koji su izazvali veliku pažnju javnosti, a onda govorom svog kraja rekla kakva je situacija u tom gradu.

- Butnala sam se ovdeka u ovaj ram što se sija pa i ja da se sijam kao ovija ukrasi što su gi turili ovdeka u park, a turili su ukrasi i u grad. Na neki ti se toj sviđa, a neki vika ič ne valja, pa ne možeš na svi da ugodiš. A u Vranje cel dan vrne kiša, i sneg sd poče da pada, ovde napolju se mi uskočoperimo. Za toj si poviše Vranjanci sede u kući, kladev si oganj i grejev si se. Ja sd lepo će si pođem doma, pa će si idem po kamenčiki da se ne ukaškam od ovaj kal - rekla je Danijela, a potom uputila pozdravnu poruku i svojoj koleginici u beogradskom studiju:

- Ako ste me razumeli dobro, ako neste pa prevedite si toj vi je.

- Nisam te baš najbolje razumela, ne verujem ni da je većina gledalaca ali je predivno zvučalo, i hvala ti - odgovorila joj je Ana Manojlović iz beogradskog studija.

Podsećamo, u kvizu "Slagalica", koji je emitovan 11. decembra, voditeljka Kristina Radenković je u poslednjoj igri "asocijacije" ispravila takmičara koji je dao tačan odgovor.

Iako je on rekao "kontinent", ona mu je skrenula pažnju da se pravilno akcentuje na zadnjem slogu, što je izazvalo buru na društvenim mrežama, i mnogi su ukazali na tobožnju pretencioznost i elitizam voditeljke RTS.

Ipak, profesorka srpskog jezika dr Violeta Kecman je nakon toga rekla da voditeljka, u smislu norme srpskog jezika, nije uradila ništa loše.

- Ona je bila u pravu i način na koji ona i drugi spikeri, novinari i voditelji na RTS-u akcentuju reči je pravilan – kazala je dr Kecman.

BONUS VIDEO: PRŠTI OD ZDRAVLjA - Kiseli kupus je tradicionalna salata, ali i sirovina za mnoge specijalitete

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)