STROGO POŠTUJTE SIGNALIZACIJU I PROPISE: Od danas do subote testiranje brze pruge Beograd — Novi Sad i noću

Tanjug

26. 01. 2022. u 14:06

TESTIRANjA na pruzi za velike brzine od Beograda do Novog Sada od danas do subote odvijaće se i u noćnim satima, najavila je Infrastruktura železnice Srbije.

СТРОГО ПОШТУЈТЕ СИГНАЛИЗАЦИЈУ И ПРОПИСЕ: Од данас до суботе тестирање брзе пруге Београд — Нови Сад и ноћу

Foto Tanjug

Testiranja na brzoj pruzi obavljaće se duž čitave deonice Beograd — Novi Sad, u vremenu od 7.00 do 24.00 sata, a ne kako je do sada bilo do 17.00 sati.

Voz će brzinama do 200 km na sat više puta dnevno saobraćati brzom prugom tokom gotovo čitavog dana.

Infrastruktura železnice Srbije zbog toga apeluje i upozorava učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima u Batajnici i Kamendinu da strogo poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, posebno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola za dinamičko testiranje brze pruge.

U saopštenju se podseća da su za vreme dinamičkih testiranja na trasi brze pruge Beograd — Novi Sad u funkciji dva putna prelaza i to u železničkoj stanici Batajnica i u Kamendinu. Oni se povremeno zatvaraju u vreme prolaska mernih kola kojima se obavlja dinamičko testiranje brze pruge, a obezbeđeno je i prisustvo Saobraćajne policije.


Infrastruktura železnice Srbije ponovo upozorava građane da je na pruzi za velike brzine Beograd — Novi Sad, na kojoj su u toku dinamička ispitivanja, pešacima i drumskim vozilima zabranjeno prelaženje na nedozvoljenim mestima, na divljim prelazima i na nepropisan način.

BONUS VIDEO: 

Modernizacija i rekonstrukcija železničkog saobraćaja nastavljaju se ubrzanim tempom i u ovoj godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili