DENISU TREBA KROV NAD GLAVOM: Porodica bolesnog dečaka prinuđena da živi pod podstanarskim krovovima

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

03. 03. 2022. u 09:24

PETOČLANA porodica Naumov je iz sela Kostreševac u blizini graničnog prelaza Strezimirovce. Valentina i Milko, roditelji trojice sinova među kojima je i Denis (16) koji boluje od cerebralne paralize, život su posvetili svojoj deci. Upravo je to razlog što su ovi skromni ljudi već 15 godina podstanari.

ДЕНИСУ ТРЕБА КРОВ НАД ГЛАВОМ: Породица болесног дечака принуђена да живи под подстанарским крововима

Foto: Privatna arhiva

- Denis je rođen kao zdravo dete, ali već sa godinu dana su se primetili prvi problemi kada mu je dijagnostikovana cerebralna paraliza. Naš život smo ostavili po stranu i učinili sve da njemu olakšamo život – započinje Valentina priču o životu koji nije
mazio ovu skromnu porodicu.
Kaže nije lako podići troje dece, a još teže je kada u kući imate dete sa posebnim potrebama. Nikada nisu tražili pomoć ni od koga. Muž radi sezonske poslove, ona je maksimalno posvećena Denisu, a pomažu joj i drugo dvoje dece, dvadesetogodišnji Martin i četrnaestogodišnji Stefan. Žive od tuđe nege i dečijeg dodatka.

Foto: Privatna arhiva

Tekst potpisa


- Morali smo da se preselimo u Surdulicu, u Kostrševcu su uslovi za život Denisa bili nemogući, daleko škola, daleko prva zdravstvena ustanova. Tako prođe 15 godina, mi i dalje nemamo svoj krov nad glavom, već se selimo iz stana u stan i to je uvek veliki stres,
prvenstveno za njega – priča majka Valentina.
Surduličko udruženje “Humano srce” pokrenulo je veliku akciju prikupljanja pomoći da ova porodica dobije svoj krov nad glavom kako bi svima bilo lakše. Svi koji žele da pomognu ovu akciju, kako bi Denis imao kvalitetniji život, mogu izvršiti uplate na račun majke Valentine Naumov 250-3220024381500-04 Eurobanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...