PATRIJARH PORFIRIJE U TUZLANSKOM HRAMU Počelo služenje Svete Arhijerejske liturgije (FOTO/VIDEO)

V. M.

26. 06. 2022. u 09:11

PATRIJARH srpski Porfirije došao je u hram Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli u kom će da služi Svetu Arhijerejsku liturgiju povodom 140 godina od osvećenja ovog hrama.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У ТУЗЛАНСКОМ ХРАМУ Почело служење Свете Архијерејске литургије (ФОТО/ВИДЕО)

foto: V. Mitrić

Patrjarhu srpskom sasluživaće episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, episkop valjevski Isihije, episkop toplički Jerotej, episkop mohački Damaskin, episkop bački Irinej, episkop gornjokarlovački Gerasim, episkop osječko poljski i baranjski Heruvim i episkop hvostanski Justin.

Zajedno sa brojnim vernicima molitvenom skupu prisustvuje gradonačelnik gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, načelnik Ugljevika Vasilije Perić, ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović kao i drugi brojni gosti.

Vasilije Perić zamenik predsednika Eparhijskog upravnog odbora Eparhije tuzlanske, rekao je da poseta patrijarha donosi veliku duhovnu radost i sreću.

Hram blista u punom sjaju kao i prateća zdanja koja su sređena maksimalno zalaganjem ranijeg episkopa Vasilija Kačavende koji je ovde stolovao do početka rata.

Na svečanost u Tuzli stigli su vernici sa svih srpskih strana.

Bivši Tuzlak akademik Drago Mirković kaže da je reč o događaju za pamćenje jer se naš rod sabrao na najlepši način oko svoga hrama i svog duhovnog roditelja patrijarha Porfirija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)