NARANDŽASTI METEOALARM U CELOJ SRBIJI: RHMZ izdao novo upozorenje - temperature mogu biti opasne

Novosti online

29. 06. 2022. u 07:40

U CELOJ Srbiji danas je na snazi, kako je objavio Republički hidrometeorološki zavod, narandžasti meteoalarm. Istovremeno, RHMZ je jutros opet upozorio na visoke temperature, a AMSS poziva vozače na oprez zbog vrućina. Jutros u 6 sati Beograd je bio najtopliji sa 23 stepena u hladu.

НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ: РХМЗ издао ново упозорење - температуре могу бити опасне

Foto: Novosti

- Do kraja sedmice veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 34 do 37 stepena, a lokalno se očekuju i tropske noći sa temperaturom i preko 20 stepeni - navodi se na sajtu RHMZ.

Već jutros u 6 sati u Beogradu je u hladu bilo 23 stepena, u Zrenjaninu 21, u Somboru, na Paliću, u Sremskoj Mitrovici 20, Kragujevcu, Kikindi i Novom Sadu 19... 

Narandžasti meteoalarm koji je na snazi znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Treba pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjava RHMZ.

Foto: RHMZ/Printscreen

Zbog izuzetno toplog vremena koje će se zadržati do kraja sedmice, AMSS poziva na oprez vozače. Preporuka je da se za duža putovanja biraju jutro ili kasniji popodnevni sati. 

- Velike vrućine predstavljaju rizik po bezbednu vožnju, jer brže dovode do umora i iscrpljenosti a umor je uzročnik svake treće saobraćajne nezgode na putevima. Pojačan intenzitet saobraćaja i građevinska sezona koja je u punom jeku zahtevaju veću opreznost za vreme vožnje i više strpljenja ukoliko na nekoj deonici dođe do usporene vožnje ili se stvori kolona zbog radova - navodi Auto-moto savez.

BONUS VIDEO:

PADOBRANCI SLETELI NA ROSULjE: Srpski vojnici priredili spektakl

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april