BEBA SKINUTA S RESPIRATORA: Devojčica stara šest dana zbog kovida na lečenju u Institutu za majku i dete

B. R.

25. 08. 2022. u 07:58

TEK rođena devojčica koja je zbog infekcije virusom korona u utorak iz GAK "Narodni front" transportovana u Institut za majku i dete, skinuta je juče s respiratora i verovatno će već danas biti prebačena na kovid-odeljenje, potvrđeno je juče u Institutu "Dr Vukan Čupić".

БЕБА СКИНУТА С РЕСПИРАТОРА: Девојчица стара шест дана због ковида  на лечењу у Институту за мајку и дете

Foto Tanjug

Devojčica je rođena pre šest dana, a zbog infekcije koronom bila je intubirana, na kiseoniku. Juče oko podne je skinuta sa mašine za disanje, a iz Instituta su nezvanično potvrdili da su njeni vitalni parametri stabilni.

Ovo svakako nije prvi slučaj infekcije koronom kod novorođenčadi, a imali smo već i bebe na respiratoru. U oktobru prošle godine u "Tiršovoj" su bile intubirane dve bebe koje su se zarazile po otpustu iz bolnice, u petom, odnosno desetom danu života.

I u Dečjoj bolnici KBC "Dr Dragiša Mišović" trenutno s koronom leže najmlađa deca, starosti do mesec dana:

Foto Shutterstock

- Imamo 14 dece, svi s blagim simptomima kovida - kaže dr Olivera Ostojić, načelnik ove bolnice.

- To je sasvim mirna situacija. Pacijenti nam dolaze uglavnom iz "Tiršove" i Instituta za majku i dete, gde su bili zbog nečeg drugog, pa je usput otkrivena i infekcija virusom korona. Deca koju primamo od kuće su najmlađeg uzrasta, starosti do mesec dana i ona su hospitalizovana zbog uzrasta, a ne zbog eventualno težih simptoma. Trenutno nema ničeg dramatičnog, mesec dana nismo imali ni blage, a kamoli teže upale pluća kod dece.

Uglavnom je prisutna samo blago povišena temperatura, u nekim slučajevima s dijarejom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo