IRENA VUJOVIĆ POTPISALA ANEKS SPORAZUMA ORIO PROGRAMA: Obezbeđena sredstva za izgradnju 78 kilometara kanalizacione mreže u Leskovcu

Novosti online

03. 10. 2022. u 17:14

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa predstavnikom Ministarstva spoljne trgovine i razvojne saradnje Kraljevine Holandije i vođom regionalnog tima za Aziju i Latinsku Ameriku Bazelom Jounanom aneks sporazuma za ORIO Program.

ИРЕНА ВУЈОВИЋ ПОТПИСАЛА АНЕКС СПОРАЗУМА ОРИО ПРОГРАМА: Обезбеђена средства за изградњу 78 километара канализационе мреже у Лесковцу

Foto Novosti

Na osnovu aneksa tog sporazuma će Vlada Kraljevine Holandije donirati 7,6 miliona evra za projekat izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže u Leskovcu, dok će 10 miliona evra obezbediti Vlada Srbije i resorno ministarstvo iz kreditne linije Banke za razvoj Saveta Evrope.

Vlade Srbije i Holandije zajedno će finansirati izgradnju 78 kilometara nove kanalizacione mreže, a prema rečima ministarke Vujović radi se o važnoj investiciji koja će omogućiti da Leskovac u potpunosti bude pokriven kanalizacionom mrežom.

- Zahvaljujem Vladi Holandije na obezbeđenoj donaciji i podršci u izgradnji zelene infrastrukure u Srbiji. Ovo je izuzetno važan projekat za grad Leskovac jer će doprineti da se 16 naseljenih mesta, sa oko 20.000 stanovnika, poveže na kanalizacionu mrežu. Država je uložila velika sredstva u izgradnju gradskog kolektora i stavljanje u funkciju postrojenja za preradu otpadnih voda u Leskovcu. Izgradnjom 78 kilometara nove kanalizacione mreže rešićemo pitanje odvođenja i tretmana otpadnih voda u tom gradu, što će unaprediti životnu sredinu i kvalitet života građana – rekla je Vujović.

Potpisivanju aneksa sporazuma prisustvovali su amabasador Kraljevine Holandije u Srbiji Jost Reinćes i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

BONUS GALERIJA: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije

BONUS VIDEO: SEĆANjE - Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo