STIŽE SNEG, OVAJ DEO SRBIJE ĆE SE PRVI ZABELETI: Meteorolog objavio najnoviju vremensku prognozu, evo gde se očekuje najviše padavina

Novosti online

26. 01. 2023. u 07:15

METEOROLOG Ivan Ristić objavio je vremensku prognozu za naredne dane i tako najavio snežne padavine širom Srbije uz hladnu košavu.

СТИЖЕ СНЕГ, ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ ЋЕ СЕ ПРВИ ЗАБЕЛЕТИ: Метеоролог објавио најновију временску прогнозу, ево где се очекује највише падавина

Foto: Z. Jovanović/Profimedia/Ilustracija

- U četvrtak, 26. januara, prvo u jugoistočnoj Srbiji, a do kraja dana i ostalim delovima Srbije sneg! Duvaće hladna košava. Najviša dnevna temperatura od 0 do 4 stepena Celzijusa. Od petka, 27. januara, do nedelje po podne, 29. januara, padaće sneg sa manjim prekidima! Vetar u postepenom skretanju na severozapadni - objavio je Ristić.

Kako je naveo, najviše snežnih padavina biće u okolini Beograda.

- Temperatura u tom periodu tokom dana bez nekog većeg kolebanja od -1 do 3 stepena Celzijusa. Doći će i do formiranja manjeg snežnog pokrivača iznad većeg dela Srbije. Najviše snežnih padavina po IRIE modelu biće u okolini Beograda - naveo je meteorolog.

RHMZ je najavio hladno vreme uz sneg i kišu.

- U toku jutra u centralnim i južnim krajevima Srbije ponegde provejavanje slabog snega. Do kraja sedmice oblačno i hladno, povremeno sa snegom, a više padavina biće večeras i sutra. U nedelju postepeni prestanak padavina. Danas posle podne sneg će se prvo intenzivirati na jugu i istoku Srbije, a krajem dana i tokom noći i u ostalim krajevima uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Sutra i za vikend u nižim predelima južno od Save i Dunava stvaranje snežnog pokrivača od 5 do 15 cm, u Vojvodini manje - do 5 cm. Na planinama se očekuje više snega uz povremenu vejavicu. Na istoku Srbije, kao i u Banatu u petak i subotu se uz sneg ponegde očekuje i kiša ili susnežica - stoji u najavi RHMZ-a.

Žuti meteoalarm zbog snega i leda na snazi je u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije. Takođe, žuto upozorenje upaljeno je i u Pomoravlju zbog jakog vetra, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

(Kurir)

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA - Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!