POGLEDAJTE – ELITNA 63. PADOBRANSKA BRIGADA NA OBUCI: Prvi skokovi najmlađih padobranaca Vojske Srbije (FOTO)

Tanjug

13. 02. 2023. u 17:45

VOJNICI generacije „septembar 2022“ koji drugi deo vojnog roka služe u 63. padobranskoj brigadi uspešno su izveli svoje prve padobranske skokove na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ЕЛИТНА 63. ПАДОБРАНСКА БРИГАДА НА ОБУЦИ: Први скокови најмлађих падобранаца Војске Србије (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Reč je o završnom delu osnovne padobranske obuke vojnika, koji obuhvata skokove radi upoznavanja padobrana i njegovih manevarskih sposobnosti, skokove sa otvaranjem rezervnog padobrana, sa ličnim naoružanjem i opremom, dugom zadrškom u stabilizaciji i skok u noćnim uslovima.

Kako bi došli do završne faze padobranske obuke, vojnici su uspešno savladali sadržaje osnovne individualne obuke u centrima Komande za obuku i potom, u 63. padobranskoj brigadi, taktičku, vatrenu i zemaljski deo padobranske obuke.

Za to vreme su stekli osnovna vojnička znanja, naučili da rukuju ličnim naoružanjem i opremom i savladali tehnike izvršenja padobranskog skoka.

U okviru zemaljskog dela padobranske obuke, akcenat je bio na sticanju potrebnih znanja o desantnom padobranu, načinu njegovog pakovanja i čuvanja, te radu na padobranskim spravama, a vojnici su stečena znanja u praksi primenili prethodnih dana prilikom realizacije skokova.

Uspešnim završetkom padobranske obuke vojnici su stekli zvanje „padobranac“, a sada im se pruža mogućnost da postanu profesionalni pripadnici ove elitne jedinice Vojske Srbije, za šta već tradicionalno vlada veliko interesovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima