SVEČANI DOČEK ZA SRPSKE HEROJE U PALATI SRBIJA: Naši vatrogasci-spasioci se vratili iz Turske (FOTO/VIDEO)

Novosti online

17. 02. 2023. u 15:00 >> 15:22

DANAS je u Palati Srbija organizovan svečani doček vatrogasaca-spasilaca koji su dali pun doprinos u akcijama potrage za preživelima i spasavanju stanovništva ugroženog katastrofalnim zemljotresom koji je pogodio Tursku.

СВЕЧАНИ ДОЧЕК ЗА СРПСКЕ ХЕРОЈЕ У ПАЛАТИ СРБИЈА: Наши ватрогасци-спасиоци се вратили из Турске (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S. R.

Ispred Palate "Srbija" okupile su se porodice naših heroja koje su jedva čekale da ih zagrle.

Ministar unutrašnjih poslova je na konferenciji u Palati "Srbija" rekao da je Srbija ponosna na hrabrost, humanost i prijateljstvo koje su spasioci pokazali u Turskoj. On je istakao je da su misli svih građana Srbije, državnog rukovodstva i MUP-a bili uz spasioce.

- Spasili ste tri života, punih osam dana radili neumorno, nesebično pomagali turskom narodu. Jako sam ponosan i cela Srbija je ponasna na vas. Zahvalan sam na svemu sto ste učinili - kazao je on.

Ministar je istakao da je pas Zigi pokazao da je zasluženo u ovom timu i pokazao sposobnost da nepogrešivo pronađe preživele.

Ambasador Turske Hami Aksoj zahvalio je srpskim spasiocima i rekao da je ovo istorijski dan za odnose Turske i Srbije.

- U ovim teškim trenucima Srbija nas nije ostavila same - rekao je ambasador.

Vođa srpskog spasilačkog tima Davor Vidović kaže da je nemoguće opisati osećaj kad su spasli mladu devojku od 17 godina. On je objasnio da su srpski spasioci došli u Tursku kad je tlo još podrhtavalo.

Vidovič je istakao da su srpski spasioci spremni, obučeni i opremljeni da svaki put u najkraćem roku odgovore na svaki poziv i da se uhvate ukoštac sa svim izazovima.

Zahvalio se državi na brizi i svima koji su im pružali podršku.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije sa 45 pripadnika, spasilačkim psom Zigijem, kompletnom opremom i devet vatrogasnih vozila tokom osam dana angažovanja dali su svoj maksimum u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina i pomoći turskom stanovništvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)