"ONI SU SADA BRAĆA SRPSKOG NARODA" Velike reči ambasadora Turske na dočeku spasilaca - "Srbija nas nije ostavila same!"

S.Rajković

17. 02. 2023. u 15:35

SPECIJALISTIČKI timovi MUP-a Srbije vratili su se danas iz Turske gde su učestvovali u akcijama spasavanja posle razornog zemljotresa, a ispred Palate Srbija dočekao ih je ministar unutrašnji poslova Bratislav Gašić, kao i ambasador Turske u Srbiji.

ОНИ СУ САДА БРАЋА СРПСКОГ НАРОДА Велике речи амбасадора Турске на дочеку спасилаца - Србија нас није оставила саме!

Foto: D. Milovanović

Srpske vatrogasce spacioce ispred Palate Srbija dočekale su porodice. 

Ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoj, zahvalio je srpskim spasiocima i rekao da je ovo istorijski dan za odnose Turske i Srbije.

- U ovim teškim trenucima Srbija nas nije ostavila same - rekao je ambasador Aksoj. 

Ambasador je rekao da Turska neće zaboraviti to što su naši specijaci spasli tri života u Turskoj. 

- Oni su sada braća srpskog naroda. Hvala, Srbijo! - zaključio je on. 

Podsetimo, prvi specijalistički timovi krenulu su za Tursku 6. februara nakon razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije sa 45 pripadnika, spasilačkim psom Zigijem, kompletnom opremom i devet vatrogasnih vozila tokom osam dana angažovanja dali su svoj maksimum u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina i pomoći turskom stanovništvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024