STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Večeras vremenski obrt u Srbiji

Novosti online

25. 03. 2023. u 17:17

DANAS je u Srbiji temperatura u padu, a u popodnevnim i večernjim satima u pojedinim delovima zemlje očekuje se prolazno naoblačenje sa pljuskovima.

СТИЖУ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ: Вечерас временски обрт у Србији

Foto: Tanjug

Kako je u 16.40 naveo Republički hidrometeorološki zavod, u naredna dva sata biće umereno do potpuno oblačno, na severu Srbije mestimično kiša i pljuskovi, koji će u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima biti praćeni i grmljavinom. Lokalno je moguća je pojava sugradice i grada. Na području Beograda kiša i kratkotrajni pljuskovi uz mogućnost grmljavine.

RHMZ najavljuje i jako zahlađenje početkom sledeće nedelje.

Sutra će ponovo biti pretežno sunčano i toplo, a uveče se očekuje postepeno naoblačenje.

U ponedeljak pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne i južne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će dostizati udare olujne jačine. Temperatura u osetnom padu.

U utorak promenljivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima kiše, krupe i snega. Krajem dana slabljenje vetra.

U sredu i ponegde još u četvrtak jutarnji mrazevi, koji će na dva metara visine biti slabog intenziteta (od -3 do 0 °S), a pri tlu izraženiji (sa temperaturom mestimično i nižom od -5 °S). Zatim sledi porast i jutarnjih i dnevnih temperatura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024