MINISTAR VUČEVIĆ SA BUDUĆIM IZASLANICIMA ODBRANE: "Dostojno predstavljajte svoju zemlju i štitite njene interese" (FOTO)

Novosti onlajn

21. 06. 2023. u 12:38

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Domu Garde u Beogradu sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije koji će u narednom periodu da preuzmu dužnost izaslanika ili pomoćnika izaslanika odbrane Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, Kini, Ujedinjenom Kraljevstvu, Belorusiji, Izraelu, Egiptu, Mađarskoj, Azerbejdžanu, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

МИНИСТАР ВУЧЕВИЋ СА БУДУЋИМ ИЗАСЛАНИЦИМА ОДБРАНЕ: Достојно представљајте своју земљу и штитите њене интересе (ФОТО)

FOTO: Instagram printskrin/milosvucevic_odbrana

Ministar Vučević je novim izaslanicima poručio da dostojno predstavljaju svoju zemlju, štite njene interese i budu posvećeni razvijanju saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti sa državama prijema. On ih je upoznao sa prioritetima politike odbrane i težišnim zadacima u okviru bilateralne vojne saradnje sa svakom od država prijema.

Ministar odbrane naglasio je da se Republika Srbija, kao vojno neutralna država, oslanja na sopstvene snage u odbrani zemlje, ali i da je izgradnja poverenja sa međunarodnim partnerima naše dugoročno opredeljenje.

Tokom današnjeg sastanka, ministar Vučević je novim izaslanicima poručio da su izabrani u postupku pažljive selekcije i da od njih očekuje kvalitetne rezultate, kao i maksimalnu podršku diplomatskim naporima državnog rukovodstva u daljoj izgradnji i unapređenju međunarodnog ugleda Srbije.

Poželevši im uspeh u budućem radu, ministar Vučević izrazio je uverenje da će dostojno predstavljati Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije i nepokolebljivo štititi interese Srbije.

Današnjem sastanku prisustvovali su direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, kao i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije brigadni general Slavko Rakić.

BONUS VIDEO: PREMIJERKA RAZGOVARALA SA GRAĐANIMA POPLAVLjENIH PODRUČJA - Država će nadoknaditi svu štetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (18)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)