ZA ŠEST MESECI 4.000 NOVOOBOLELIH OD RAKA: Trenutno se 12.000 pacijenata leči na Institutu za onkologiju

Novosti online

07. 07. 2023. u 13:57

U SRBIJI su, posle kardiovaskularnih bolesti, najčešće maligne od kojih godišnje oboli više od 40.000 ljudi, a premine više od 20.000. Rak dojke, pluća, debelog creva i grlića materice najčešće su dijagnoze.

ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ 4.000 НОВООБОЛЕЛИХ ОД РАКА: Тренутно се 12.000 пацијената лечи на Институту за онкологију

Foto Tanjug

Nešto manje od polovine ukupnog broja onkoloških pacijenata u Srbiji leči se na Institutu za onkologiju. Pomoćnik direktora ove ustanove dr Dejan Stojiljković je rekao da je reč o staroj građevini, u kojoj se zbrinjava veliki broj pacijenata.

Trenutno se oko 12.000 pacijenata leči na Institutu, a za šest meseci 2023. godine imaju oko 4.000 novoregistrovanih pacijenata.

Epidemijske mere su još na snazi – sa maskom se ulazi na Institut, a potreban je antigenski test pre hospitalizacije, odnosno intervencije.

- Svi naši pacijenti su imunokompromitovani i izuzetno su podložni infekcijama, samim tim što su onkološki pacijenti i primaju jaku terapiju. Pi-si-ar test je neophodan za prijem i posete još nisu dozvoljene - rekao je dr Stojiljković.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)